Frissen Fejérből

2021.10.08. 17:30

Többen is sajnálják a településvezetők közül, hogy Kálló választókerületébe tartoznak

Fejér megyének 5 megválasztott országgyűlési képviselője van, akik az itt található települések fejlődéséért felelnek. Az öt képviselőből négy kimondottan sok helyen megfordul a választókerületén belül. Van azonban egy kivétel.

Déri Brenda, Baráth Eszter

Miközben a megye hozzá tartozó településeire nem gyakran jár, arra van ideje a jobbikos Kálló Gergelynek, hogy Dobrev Klárával, a DK-miniszterelnök-jelöltjével kampányoljon Dunaújvárosban

Fotó: DH

Számos alkalommal találkozhattak lapunk munkatársai is Vargha Tamással, Törő Gáborral, Tessely Zoltánnal vagy Varga Gáborral, akik folyamatosan azon munkálkodnak, hogy minél színvonalasabb térség legyen megyénkből.

Egy személyt azonban nemigen láttunk – sem mi, s körkérdésünk alapján, úgy tűnik, a települések lakói sem – a hozzá tartozó településeken. Iváncsa, Kulcs, Rácalmás, Nagyvenyim, Perkáta, Ercsi, Adony, valamint Dunaújváros, Pusztaszabolcs polgármesterét kérdeztük, illetve próbáltuk kérdezni, miben tudott az adott településnek segíteni a körzet országgyűlési képviselője, Kálló Gergely.

Megkerestük a szóban forgó községek és városok polgármestereit, hogy mondják el mit köszönhetnek, avagy nem köszönhetnek az országgyűlési képviselőjük közreműködésének a fejlesztések és pályázatok tekintetében.

Nagyrészt egységes benyomásról tudtak beszámolni a polgármesterek, egy-két kivételt leszámítva. Iváncsa részéről Molnár Tibor, Adony részéről pedig Ronyecz Péter szinte ugyanazt tapasztalta. Nem tudtak olyan kezdeményezéseket és fejlesztéseket említeni városaikban, amelyek a képviselő hozzájárulásának, segítségének lettek volna köszönhetőek. Sőt, úgy tűnik, Kálló semmilyen kapcsolatot nem ápol a város vezetőivel, még csak nem is találkoztak egymással. Ez azért is lehet furcsa, mert korábban, egy szeptemberi bejegyzésében a hivatalos internetes oldalán a képviselő a következőt írta: „Menjen haza, Kálló úr, pihenjen már egyet! – mondta ma egy nagyon régi támogatóm, akivel rendszeresen eszmét cserélünk a világ dolgairól. Tényleg sokan kérdik meg, hogy honnan az energia, mikor pihenek, hisz állandóan a körzetet járom.”

Erre cáfol rá Iváncsa polgármestere, Molnár Tibor, aki még tavasszal nyílt levélben kérte a képviselőt, hogy ne nyilatkozzon olyan, Iváncsát érintő témában, amiről fogalma sincsen.

„Ha az elmúlt időszakban Ön kicsit is érdeklődött volna Iváncsa valós gazdasági helyzete után, ha járt volna a faluban, akkor azt is tapasztalhatná, hogy utak, járdák épülnek, hamarosan nyit a bölcsődénk, megújultak az intézményeink. Szívesen elmondtam és megmutattam volna ezen fejlesztéseket, ha erre az Ön részéről lett volna igény. Sajnos nem volt. Kérem, ha nincs tisztában Iváncsa valós anyagi helyzetével, akkor ne is nyilatkozzon róla!” – írja Molnár Tibor. Utóbbit igazolja Molnár Krisztián július 22-i internetes posztja az akkor rendezett ülésükről.

„Másfél év után először jelent meg Kálló Gergely képviselő a Fejér Megyei Közgyűlés ülésén. Kálló Gergely képviselő most is csak főnökének, Gyurcsánynak utasítására jelent meg a közgyűlésen. A Fejér Megyei Közgyűlés elnökeként széles körűen megválaszoltam a hozzám intézett képviselői kérdéseket, melyekből kitűnt Kálló Gergely országgyűlési képviselő teljes tájékozatlansága körzetének gazdasági helyzetéről.” írja a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.

Miközben a megye hozzá tartozó településeire nem gyakran jár, arra van ideje a jobbikos Kálló Gergelynek, hogy Dobrev Klárával, a DK-miniszterelnök-jelöltjével kampányoljon Dunaújvárosban
Fotó: DH

Az eddig említett települések mellett Nagyvenyimnek is Kálló Gergely az országgyűlési képviselője. Vargáné Kaiser Katalin, a község polgármestere kérdésünkre elmondta, hogy a képviselővel eddig még nem is beszélt. Korábban Kálló Gergely egy kollégája felhívta, de ezenkívül nem történt kommunikáció.

Hasonlóképpen nyilatkozott Schrick István, Rácalmás polgármestere is. A település vezetője elmondta, Kálló Gergely egyszer látogatott Rácalmásra, egy bemutatkozó eseményre, azóta viszont nem találkozott vele. Hozzátette, az önkormányzati képviselőket sem kereste, önkormányzati ügyek miatt nem járt a településen.

Nemkülönben nyilatkozott Jobb Gyula, Kulcs polgármestere is, aki gyakorlatilag kijelentette, sajnálja, hogy Kálló választókerületébe tartoznak. Ercsi részéről Szabó Tamás polgármester „rendszerhibának és kormányzati problémának” nevezte, hogy nem köthetők Kálló Gergely nevéhez beruházások a városban. Ő nem a képviselőt hibáztatja, úgy véli, ezen fejlesztések elmaradásának az az oka, hogy nem azonos a két politikai nézet. Ez már csak azért is érdekes, mert élő ellenpélda erre Szeged esete, ahol szintén nem egyezik az országgyűlési képviselő és a városvezetés politikai hovatartozása, mégis virágzik, számos támogatott beruházás indult ott.

Perkátán valamivel jobb a helyzet, itt Oláh István alpolgármester, ügyvivő polgármester szerint havi egy-két alkalommal megjelenik, jó kapcsolatot ápolnak, viszont akárcsak a többi faluban és városban, itt sem ment végbe olyan fejlesztés, amiben Kálló működött volna közre.

Lapunk telefonon kereste továbbá Pintér Tamást, Dunaújváros polgármesterét, akit lapzártánkig sajnos nem sikerült elérnünk, illetve Zsuffa Erzsébetet, Pusztaszabolcs polgármesterét is, utóbbi egyértelműen tudtunkra adta, hogy nem kíván nyilatkozni lapunknak.

A fent leírtakról nemcsak a polgármesterek benyomásai árulkodnak, hanem a képviselő hivatalos internetes oldala is, ami többnyire csak a kampányolásról szól, a többi országgyűlési képviselővel ellentétben ő nem számol be a térségét illető fejlesztésekről, ünnepségekről. Valószínűleg azért, mert mint kiderült, nincs olyan, ami hozzá lenne köthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában