Frissen Fejérből

2021.10.07. 07:15

Az első támogatott Iváncsa

Közel 900 millió forintról írt alá támogatási szerződést Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Schrick István, Rácalmás polgármestere.

Baráth Eszter

A különleges gazdasági övezet első támogatási szerződését írta alá Molnár Krisztián és Schrick István

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Duna mente–Fejér megye különleges gazdasági övezet tagjaként Iváncsa, Adony és Kulcs mellett Rácalmás is azon települések közé tartozik, amelyek számára nyitva áll a megye településfejlesztési és -működési alapja. A négy település közül Rácalmásnak sikerült először sikeres pályázatot benyújtania, az elnyert támogatásról szóló szerződést szerdán írta alá Molnár Krisztián, a közgyűlés elnöke és Schrick István, a település polgármestere.

– A megyei önkormányzat pályázatokat ír ki, amelyben mind fejlesztésre, mind működésre igényt nyújthat be a négy érintett település – emelte ki a közgyűlés elnöke. Hangsúlyozta, Rácalmás esetében ezúttal 898 millió forint hozzájárulást jelent, amelyből körülbelül 740 millió forintot nyertek a település működéséhez, az ezen ­felüli összeget, nagyságrendileg 150 millió forintot pedig fejlesztésre használhatják fel. – Csak az első győztes Rácalmás, hiszen reményeink és terveink alapján a további három település is hamarosan támogatásban fog részesülni. Természetesen Rácalmás esetében sem egy egyedi támogatásról van szó – hangsúlyozta Molnár Krisztián.

A különleges gazdasági övezet első támogatási szerződését írta alá Molnár Krisztián és Schrick István
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Schrick István kiemelte, a település szempontjából rendkívül fontos ez az összeg, hiszen ennek köszönhetően most körülbelül 3 évre előre látják működésüket, ami nagyon nagy biztonságot ad. A fejlesztések szempontjából is kiemelt a szerdán aláírt szerződés. A polgármester elmondta, az iskola és az óvoda előtti forgalmas parkoló megújítására is lehetőségük lesz. – Továbbá egy ingatlant szeretnénk megvásárolni, ahol egy leendő útnak a becsatlakozását kívánjuk megvalósítani – emelte ki Schrick István, de hozzátette, a település központjában rossz állapotban lévő út felújítása is tervek között szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában