Frissen Fejérből

2021.10.29. 16:00

50 millióból újulhat meg a vasútállomás Zichyújfaluban

A Magyar falu program keretén belül megújulhat a településen található vasútállomás, amely ezáltal visszanyerheti egykori fényét.

Déri Brenda

Az elnyert pályázati siker öröme ezúttal nem a helyi önkormányzaté, hanem a MÁV – Magyar Államvasutak – Zrt.-é. Így a tervek szerint az idei év során helyreállításra kerül az eredeti homlokzat­architektúra – párkányok, nyíláskeretek, oromzatdísz –, megújulnak a beltéri burkolatok, új nyílászárók kerülnek a régiek helyére, az utasforgalmi térben hűtő- és fűtőklíma kerül beszerelésre, illetve felújítják a mosdót is. Mindez 50 millió forintból fog megvalósulni – árulta el lapunknak a MÁV, majd hozzátette, hogy ennek a beruházásnak a magasabb utaskomfort elérése a célja.

A fentiek mellett ezentúl környezetrendezésre kerül még sor a területen, és az önkormányzat kérésére belevettek a projektbe egy romos, omlásveszélyes épület lebontását is. Amennyiben a munkálatok a megfelelő ütemben zajlanak, akkor várhatóan 2022 tavaszára már el is készülnek a vasútállomással.

Zichyújfalu Önkormányzata internetes oldalán köszönte meg a támogatást, mellyel hozzájárulnak településük fejlesztéséhez és jobb életkörülményeket teremtenek az itt élők számára.

Frissen Fejérből

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik