Frissen Fejérből

2021.10.13. 07:10

228 milliós támogatásból újulnak meg, épülnek utak hét településen is megyénkben

A Magyar Falu Program keretén belül újabb hét településen folytatódhat a belterületi utak fejlesztése és építése megyénkben.

Déri Brenda

Fotó: Illusztráció

A kormány több mint 228 millió forinttal járul hozzá ahhoz, hogy Aba, Előszállás, Káloz, Kisláng, Lepsény, Mezőszentgyörgy és Sárosd útjai kiváló minőségűek legyenek. Jelen támogatással immáron 660 millió forintot fordítottak ennek a térségnek a fejlesztésére ebben az évben – derült ki a területért felelős országgyűlési képviselő, Varga Gábor hivatalos internetes oldaláról. Ennek köszönhetően Abán közel 40 millióból újulhat meg a Petőfi Sándor és a Dózsa György utca, illetve ezen túl további 14 millió belügyminisztériumi forrásból a Vörösmarty Mihály utca. Szintén hasonló összeget fordítanak Lepsény és Mezőszentgyörgy utcáinak felújítására, illetve tőlük alig lemaradva, Előszálláson 36 milliót költenek az útfelújító munkálatokra a Karinthy Frigyes és a Krizantém utcában. A sort pedig Sárosd, Kisláng és Káloz zárja, ahol 26, 25 és 23 millió forintot szánnak a belterületi utak fejlesztésére. Az említett települések polgármesterei önkormányzatuk közösségi oldalain is megköszönték Varga Gábor közreműködését és a kormány támogatását a fontos útfejlesztési ügyekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában