Frissen Fejérből

2021.09.08. 07:10

Zsákutcák közt lavírozva Fehérváron

A Budai úti lezárást kedden reggel viszonylag könnyen vették az autósok, nagyobb torlódást inkább a Horvát István–Prohászka Ottokár utca kereszteződésénél tapasztaltunk. Ez persze változhat, érdemes a két kereszteződést elkerülni.

Házi Péter

A Horvát István-Prohászka Ottokár utca kereszteződésében nagyobb torlódást tapasztaltunk

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Háromnegyed nyolc és nyolc óra között jártunk az ominózus kereszteződésekben, ahol, mint azt megírtuk, fontos és komoly útfelújítások kezdődtek. Érdekes módon a Budai úti, tehát a nagyobb csomópontban nem tapasztaltunk akkora torlódást, mint a Horvát István–Prohászka Ottokár utca kereszteződésében.

A Horvát István-Prohászka Ottokár utca kereszteződésében nagyobb torlódást tapasztaltunk
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Budai útról, ahol szeptember 11-ig tart a lezárás, jelenleg tilos a Lövölde útra és a Gáz utcára lekanyarodni, s ezzel párhuzamosan zsákutcává vált ebben a kereszteződésben a Gáz és a Lövölde utca. Itt a József Attila utca úgy tűnik, segít a forgalmat levezetni, egyfajta terelőútként működve.

A nagyobb gondot, illetve torlódást kedden reggel inkább a Horvát István utcában láttunk, ahonnan ugyancsak tilos jobbra, a Várkörút felé fordulni. Szerencsére a vasút- állomás felől érkezőknek még a felújítás alatt is lehetőségük van egyenesen, a Várkörút irányába haladniuk. A Prohászka utcának tehát az Esze Tamás és a Horvát István utca közötti szakasza lett most a vasútállomás irányában zsákutca.

A Budai-Gáz utca csomópontjában is megkezdődött a munka, itt kedden reggel viszonylag jól haladt a forgalom
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Aki a Várkörút felől próbál eljutni a vasútállomásra, annak a következő egy hónapban érdemes lesz már a romkerti körforgalomnál balra kanyarodni a Deák utca felé vagy a Teleki Gimnáziumnál a Kis Budai úton át a Széchenyi utca felé kerülnie. A türelem jó utat terem!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában