Frissen Fejérből

2021.09.10. 12:59

Ünnepi közgyűléssel indult a Megyenap Nádasdladányban

Péntek délelőtt, 9 órakor kezdődött a Megyenap, a Fejér Megyei Közgyűlés ünnepi díszközgyűlése a Nádasdy-kastély dísztermében.

Palocsai Jenő

A megszépült épületegyüttes interaktív kiállítási tematikával bővül – mondta el lapunknak négy és fél hónapja Virág Zsolt, a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram miniszteri biztosa és Glázer Tamás, a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a helyszínbejáráson. Arról értesültünk: jelenleg az utolsó simítások, vagyis a kiállítás berendezése zajlik. A megújult nádasdladányi Nádasdy-kastélyt előreláthatólag idén nyár végén már a nagyközönség is megtekintheti.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az esemény beszédekkel kezdődött. Elsőként Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a megjelenteket, ismertetve az elmúlt év eseményeit, majd kitért az előttünk álló időszak forrásaira, fejlesztéseire. Az elnököt Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője követte a pulpitusnál, majd Varga Tünde, Nádasdladány polgármestere beszélt a vendégekhez, megköszönve a látogatásukat és bíztatva őket arra, hogy ne csak a kastélyt, hanem a települést is ismerjék meg, mert érdemes. Virág Zsolt, a Nemzeti Kastély Program és a Nemzeti Várprogram végrehajtásáért felelős miniszteri biztos a program első üteméről és a körvonalazódó második fázisról árult el részleteket, míg Glázer Tamás, a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy mindent elkövetnek, annak érdekében, hogy zökkenőmentesen menjen a kastély és vár program keretében az épületek megújulása, üzemeltetése.

További részletek a Fejér Megyei Hírlap szombati lapszámában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában