Frissen Fejérből

2021.09.13. 11:00

Támogatás a fehérvári diákoknak

A város meghirdette a fiatalokat támogató ösztöndíjpályázatait. A középiskolások, a felsőoktatásban tanulók, a hallgatói tanácsokban feladatot vállalók, a versenyeken kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákok jelentkezhetnek.

Héjj Vivien

Az elmúlt években sokan kaptak helyi ösztöndíjat Fotó: FMH-archív

A 2021/2022-es tanév első félévében is ösztöndíjakkal segítik a Fehérváron tanuló középiskolás, illetve a helyi felsőoktatásban részt vevő hallgatókat. Az ösztöndíjak összegei nem változnak: az Alba Regia Középiskolai Ösztöndíj esetén 40 ezer, az Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíj esetén 75 ezer forintot kapnak a támogatott fiatalok. Fontos kitétel, hogy az előző félév tanulmányi eredményének el kell érnie legalább a 3,75-ös átlagot. Az Alba Regia Felsőoktatási Hallgatói Tanács Ösztöndíj nyertesei 25 ezer forintot kapnak.

Az első alkalommal meghirdetett Alba Regia Tanulmányi és Szakmai Verseny Ösztöndíj által támogatott diákok a kiírásban megjelölt, illetve nemzetközi versenyeken elért 1–3. helyezés esetén 50 ezer, 4–10. helyezés esetén pedig 25 ezer forintos ösztöndíjban részesülhetnek.

A négyféle ösztöndíj részletes pályázati feltételei, valamint a szükséges adatlapok beszerezhetők az oktatási intézményekben, illetve letölthetők a város honlapjáról.

Az elmúlt években sokan kaptak helyi ösztöndíjat Fotó: FMH-archív

A pályázatokat zárt borítékban kell benyújtani postán, illetve személyesen is leadható a jelentkezés a polgármesteri hivatal portáján. A beküldési határidő szeptember 27. A pályázatokat október 30-ig bírálják el, ezt követően a város címzetes főjegyzője írásban értesíti a pályázókat a meg­adott elérhetőségek valamelyikén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában