Frissen Fejérből

2021.09.02. 12:43

Smartbin: Együtt a tiszta utcákért

Diákok által készült, a szelektív hulladékgyűjtésre és a környezettudatos életmódra felhívó rajzok kerülnek a székesfehérvári kukákra matrica formájában.

Borsányi Bea

Fotó: Illusztráció: Elekes Gergő / Feol.hu

A SmartBin környezetvédelmi versenyt idén tavasszal indította útjára három fehérvári diák, Magda Tivadar, Nádi Zsombor és Zolta Szabolcs. A kezdeményezés fő célja, hogy bemutassa a fiatal korosztály számára a szelektív hulladékgyűjtés és a környezettudatos életmód fontosságát, illetve hogy erre buzdítsa a fiatalokat. A projekt keretében rajzversenyt is indítottak, amelynek különdíjasait köszöntötték szerdán a Koronás Parkban. A rendezvényen rész vett Vargha Tamás országgyűlési képviselő, valamint Steiner Attila környezetvédelmi államtitkár is.

A versenyre egyébként több mint 30 pályázat érkezett, amiket csapatban vagy egyénileg 77 általános és középiskolás diák készített. Ebből választották ki azt a 17-et, amelyek matrica formájában a város több pontján is kikerülnek a szemetesekre. A verseny nem zárult le: aki október végéig fotót is készít arról, ahogy a felmatricázott kukába szemetet dob, és azt feltölti a Székesfehérvár applikációra, már nevezett is.

A SmartBin projekt iránt Magyarország több városában is érdeklődnek, sőt már a marokkói nagykövet is beszélt a fiúkkal a programról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában