Frissen Fejérből

2021.09.27. 07:20

Mindent tisztán láttunk – Ökotudatos fesztivált rendeztek Fehérváron

A stadion külső kerengőjében egymást érték az elektromos rollerezők, kerékpározók, no és persze a standok. Vasárnap már a Rákóczi úti–Várkörúti „pálya” is bekapcsolódott a körforgásba.

Szanyi-Nagy Judit

Ez utóbbi helyszínen a Menő jövő elnevezésű program zajlott, melynek keretében különféle elektromos járműveket – autót, kerékpárt, rollert – nézhettek meg és próbálhattak ki a jogosítvánnyal rendelkező érdeklődők.

Mindeközben persze továbbra is zajlott a Sóstón a Tisztán látszik! nevű, jövőtudatos fesztivál. A fő nap kétségkívül a szombati volt, de vasárnap is több, ökotudatos programnak lehettek részesei a napsütéses időben útra kerekedők. Vezetett ökotúrák indultak a látogatóközponttól, a legkisebbek újrahasznosított anyagokból készült játszótéren szórakozhattak, a standoknál pedig a víz, a szelektív szemétgyűjtés vagy a robotika témakörében szerezhettek tudást a látogatók.

A szombati megnyitón Törő Gábor országgyűlési képviselő hangsúlyozta: a környezettudatos életmódért tenni is kell, amelyben Székesfehérvár élen jár. Gondoljunk csak az elektromos buszok gyártására, megjelenésére! Ehhez kapcsolódva Cser-Palkovics András polgármester elmondta, a Sóstó mint helyszín jól mutatja az emberi és a természeti környezet működő szimbiózisát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában