Frissen Fejérből

2021.09.29. 16:07

Megnyitott a Nyitnikék Pákozdon

Hivatalosan is átadták a pákozdi Nyitnikék óvoda új épületszárnyát, mellyel hat csoportossá bővült az intézmény. A település bővülése, a gyereklétszám növekedése tette szükségessé a fejlesztést. A közel 300 millió forintos beruházás egy szalagátvágással zárult.

S. Töttő Rita

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az óvodai ellátás a Hősök terén található épületben zajlott hosszú ideig Pákozdon, ám a falu bővülésével, a gyereklétszám növekedésével ezt már rég kinőtte. Ezért az Arany János utcai általános iskola földszinti szárnyában alakítottak ki három csoportszobát. Így két helyszínen történt az óvodai nevelés Pákozdon. Ezért a település arra törekedett, hogy egy helyszínre vigye a két intézményrészleget. Így valósult meg az új épületszárny az Arany János utcában, ahol a plusz három csoportszoba mellett a hozzájuk kapcsolódó kiegészítő helyiségeket – tornaszobát, orvosi szobát, dolgozói helyiségeket, vizes blokkokat – helyeztek el. Az új épületszárny kialakítása közel 300 millió forintból valósulhatott meg.

Az új szárny közel 300 millióból valósult meg
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az eredeti tervek szerint 2018-ban adták volna át a 2016-ban megálmodott épületet, de számos technikai nehézséget kellett áthidalni ahhoz, hogy most, 2021-ben már használhatóvá vált az épület, s így megnyithatott a pákozdi gyerekek előtt – hangzott el a hivatalos átadón szerdán, ahol szóba került az is: Pákozd következő nagy álma egy bölcsőde megvalósítása lesz. Kardos Ádám polgármester, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, valamint Molnár Krisztián, a Fejér megyei közgyűlés elnöke ünnepélyes keretek között, trikolor szalag átvágásával adta át az épületet a közösségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában