Frissen Fejérből

2021.09.04. 12:00

Lepsény polgármestere adott át elismeréseket

Katasztrófavédelem

Fotó: Farkas-Bozsik Gábor tű. alezredes

Vasúti töltés oldalában keletkezett tűz 2021. június 24-én, Lepsény közelében. A lángok megközelítőleg tíz hektáros területet károsítottak, többek között egy nádas és egy erdőterület aljnövényzetére is továbbterjedtek. A lángok megfékezéséhez több település, Székesfehérvár, Polgárdi, Siófok, Balatonfűzfő, Pétfürdő és Veszprém tűzoltóinak több órán át tartó megfeszített munkájára volt szükség.

 

Lepsény nagyközség polgármestere, Salamon Béla elismerések átadásával köszönte meg a tűzoltók ember feletti munkáját augusztus 31-én, a település polgármesteri hivatalában.

Fotó: Farkas-Bozsik Gábor tű. alezredes

A polgármester többek között az alábbi szavakkal méltatta a tűzoltókat:

„Nincs felnőtt, aki ne elismerően nyilatkozna az Önök embert próbáló hivatásáról, és nincs gyermek, aki ne a példaképet látná a Tűzoltóban. Tudjuk, hogy ez csak egy eset volt. Tudjuk azt is, hogy mi, Lepsényiek sokszor szorultunk már az elmúlt években a tűzoltók segítségére. És tudjuk azt is, hogy nem tudjuk mindenkinek kellőképpen megköszönni áldozatos munkáját, de bízunk benne, hogy Önökön keresztül az elismerés eljut társaikhoz is.”

A rendezvényen személyesen köszönte meg polgármester úr elismerő szavait Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

Fejér megye tűzoltói közül emléklapot adott át és elismerésben részesítette Salamon Béla polgármester:

  • Omischl Balázs tűzoltó őrmestert a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományából (távollétében Rideg Norbert tűzoltó őrnagy vette át az elismerést), és
  • Polák József tűzoltót a Polgárdi Önkormányzati Tűzoltóság állományából.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában