Frissen Fejérből

2021.09.12. 15:40

Kedvelt útszakasz lett most felújítva Kincsesbányán

Fél évszázados volt az az út, amelynek a felújításához a Magyar falu program keretében nyert pályázati forrást a település.

Tihanyi Tamás

A gyermekek is izgatottan próbálták ki a sima felületet. Középen Törő Gábor és Murányi Marianna

Fotó: Tihanyi Tamás

Még 1974-ben épültek fel azok a társasházak, amelyek között kanyarog a frissen aszfaltozott belterületi útszakasz.

– A három háztömbben 120 lakás található, melyekben összesen több száz lakos él – mondta az avatás után Murányi Marianna polgármester. – A tömbházak az idők során szépen fel lettek újítva, és szigetelték őket az ott élők összefogásával, ám maga az út, amely a napi autósforgalom mellett kedvelt sétálóutca is egyben, maradt a régi állapotában. A korábbi évtizedekben ezen tanultunk biciklizni, görkorizni. A helyzet azóta sem változott, de az út már aligha volt alkalmas ezekre a szabadidős „aktivitásokra”.

A gyermekek is izgatottan próbálták ki a sima felületet. Középen Törő Gábor és Murányi Marianna
Fotó: Tihanyi Tamás

Kátyúk, repedések nehezítették a közlekedést, nagyobb esőzéskor a csapadékvíz magasan állt az útszéleken. Sok kisgyermekes család, idős ember él az érintett házakban, akiknek veszélyes volt már a gyalogos közlekedés, de a község többi lakosa is előszeretettel sétál a nyugodt, zöld­övezeti szakaszon, amelynek segítségével közelíthető meg a játszótér, a fodrász, illetve a település központja is.

– A pályázati lehetőségnek köszönhetően sok embert érintő probléma szűnt meg az útfelújítással – szögezte le a településvezető, aki a minap Törő Gábor országgyűlési képviselővel együtt ünnepélyesen vágta át a nemzeti szalagot, és a lakosság birtokába adta az útszakaszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában