Frissen Fejérből

2021.09.19. 07:20

Ezüstdiplomás mérnököket köszöntöttek a Városházán

Külön fejezetet érdemel az oktatás, Székesfehérvár ezeréves történelmében – fogalmazott Cser-Palkovics András polgármester, az Óbudai Egyetem kuratóriumi tagja azon a szombati ünnepségen, ahol az ezüstdiplomások vehették át 40-41 évvel ezelőtt szerzett végzettségük után az ezüstdiplomát.

S. Töttő Rita

Györök György az ünnepségen

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Györök György professzor, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar dékánja ezúttal nem csak mint intézményvezető vett részt az Óbudai Egyetem ezüstdiploma átadó ünnepségén a városháza dísztermében szombaton – ezúttal ugyanis maga is a 41 évvel ezelőtt végzettek sorát erősíti. Pályatársait a professzor, illetve Cser-Palkovics András mellett Hajnal Éva, az Alba Regia Műszaki Kar kutatási dékánhelyettese és Pődör Andrea, az Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézetének igazgatója köszöntötték.

Györök György az ünnepségen
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Jelenleg 13 ezer hallgatója van az egyetemnek, melynek oktatása a gyakorlatorientált mérnökképzést szolgálja – hangzott el többek közt a köszöntőben, melyet Györök György némileg személyesre formált: – Jómagam a kar dékánjaként állok most itt, de személyes az érintettségem, mert magam is 1980-ban végeztem. Kedves 40 éve végzett mérnök hölgyek és urak! Jól összefújt minket a szél, jöttünk városból, falvakból, mindenféle családi háttérrel és indíttatással. Ami közös volt, az akarás, elszántság. Tanultuk az emberséget, tisztességet, pályatársainktól, tanárainktól – mondta, majd átadták a résztvevőknek az ezüstdiplomákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában