válogatott mez

2021.09.19. 09:00

Bulath Anita jótékony célra felajánlott ereklyéje

A szezonnyitó mérkőzés előtt a ­DKKA szakmai igazgatója és egyben játékosa, Bulath Anita hivatalosan átnyújtotta 2008-as Európa-bajnokságon viselt válogatott mezét Horváth Péternek, az fehérvári Adni Jó Kupa Baráti Kör alapító tagjának – számolt be róla a klub honlapja.

Gallai Péter

Bulath Anita Horváth Péternek adta át címeres mezét

Fotó: DKKA

A jótékonysági történet több évvel ezelőtt kezdődött, és dunaújvárosi kötődése is van. A korábbi válogatott jégkorongozó, Holló István – aki a Dunaújváros, az Alba Volán és a Ferencváros színeiben játszott – közelgő születésnapja alkalmából azt kérte barátaitól, hogy az ajándékra szánt összeg helyett inkább menhelyen élő állatoknak segítsenek azzal, hogy élelmet visznek nekik. A jótékonykodás azonban nem állt meg itt, többek között Horváth Péter és Belegrai Tibor kitartó szervezői munkájának köszönhetően ötletük néhány év alatt odáig jutott, hogy tavaly karácsonykor immáron háromszáz család vagy idős, nehéz sorsú ember jutott tartósélelmiszer-csomaghoz, további háromszáz gyermek pedig vadonatúj játékoknak örülhetett. Emellett több alkalommal segítettek kisállatokon, a rászoruló családok mellett három beteg gyermek gyógyítására közel 5 millió forintot sikerült nemrégiben átadniuk. Pénzadománnyal mentősöket, mozgássérülteket is támogattak.

Bulath Anita Horváth Péternek adta át címeres mezét
Fotó: DKKA

A Nemzeti Sport így írt a kezdeményezésről: Ahogy egyre népszerűbb lett az esemény, úgy bővültek az adományozási módok is. Egyre több sportoló ajánlotta fel a mezét, ereklyéjét licitre, hogy a befolyó összeggel az aktuális rászorulton lehessen segíteni. A teljesség igénye nélkül az olimpiai bajnok Martinek János és Vörös Zsuzsanna, az ugyancsak öttusázó Alekszejev Tamara, a jégkorongozó Palkovics Krisztián, Kóger Dániel és Hári János, a hokiedző Kercsó Árpád, a kosárlabdázó Markovics Luka, az atléta Baji Balázs, a kézilabdázó Tápai Szabina és kajakos férje, Kucsera Gábor is ajánlott már fel licitre számára becses tárgyat, a futballisták közül pedig szinte megszámlálhatatlanul sokan álltak a jó ügy mellé. Sőt, a sportszervezetek már maguktól jelentkeznek egy-egy gyűjtés alkalmával, a szervezők együttműködnek a Mol Fehérvár futball-, a Hydro Fehérvár AV19 jégkorong- vagy éppen az Alba Fehérvár kosárlabdacsapatával. A lista most Bulath Anita mezével bővült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában