Frissen Fejérből

2021.09.16. 07:20

Az összefogás sikere: több millió gyűlt össze Válon

Hatalmas sikert aratott a szeptember elején megrendezett jótékonysági nap a településen, mely során több mint 5 millió forint gyűlt össze. Az egész napos rendezvény rengeteg embert vonzott oda, kicsiket, nagyokat, párokat és családokat egyaránt, mely nagyrészt valószínűleg annak köszönhető, hogy széles körű programokat állítottak össze a szervezők.

Déri Brenda

Hatalmas sikert aratott a jótékonysági nap, de még több rendezvényt szerveznek, hogy megvalósulhasson az új játszótér

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Jól halad a váli játszótér felújításának projektje, ugyanis a jótékonysági nap és a bál folyamán befolyt összeg meghaladja az 5 millió forintot, mely a fogyasztásokból, tombolából, a kitelepült árusok eladott termékei árának felajánlásából, báli belépőkből, rajzpályázatok és a majdnem 200 fős futóverseny nevezési díjaiból tevődött össze.

Emellett pedig szeptember 3-ig 1 millió 60 ezer forint érkezett be a különböző felajánlások, licitálások által, így a tejes támogatás immáron közel 7 millió forint. A szülők terveznek még további kisebb rendezvényeket, melyeket szintén a nemes cél jegyében rendezik meg.

Hatalmas sikert aratott a jótékonysági nap, de még több rendezvényt szerveznek, hogy megvalósulhasson az új játszótér
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az egyik ilyen lesz a Jótékonysági hastáncgála, melyet szeptember 18-án tartanak. A licitcsoport is ugyanúgy aktív, melyben korábban az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata és a Mol Fehérvár FC futballcsapata is felajánlott egy-egy labdát és dedikált mezt, de számos magyar kortárs író is hozzájárult már a kezdeményezéshez egy-egy aláír példányával.

Vál polgármestere, Bech­told Tamás és a kezdeményező szülők csütörtökön fognak megbeszélést tartani, melyen megvitatják a terveket és ehhez mérten a lehetőségeket, hogy minél hamarabb megvalósuljon a megálmodott játszótér kivitelezése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában