Frissen Fejérből

2021.09.23. 07:05

Adathalászat, de hova?

Bizonyos magyarországi körök belekezdtek egy olyan vállalkozásba, amit előválasztás néven emlegetnek. De már mindjárt az elején pontosítani kell!

Nagy Zoltán Péter

Valószínűleg e sarki irodaházban működik a szerver

Fotó: Google

Azok az emberek, akik elfogadták ennek a „játéknak” a feltételeit, azt látják, hogy digitálisan egy olyan oldalon végzik önigazolásukat és „szavazásukat” valamilyen ismeretlen dologra, amelynek vége .hu, tehát Magyarországra utal.

Ne áruljunk zsákbamacskát, ez az oldal az elovalasztas.hu, amely jelzi minden „játékosnak”, hogy csak akkor vehet részt a „játékban”, ha rendelkezik érvényes magyarországi állandó bejelentett lakcímmel (lakcímkártya), érvényes személyi igazolvánnyal vagy jogosítvánnyal vagy útlevéllel. A „játékosok” eldönthetik, hogy online adják át adataikat vagy offline, azaz valamelyik standon élőben. Aki online, a digitális világhálón vállalkozik, annak az okmányokon túl, a levélcímen kívül stabil internettel vagy mobiltelefonnal, illetve videokamerával kell rendelkeznie. Utóbbi azért szükséges, hogy az okmányokat azzal tudja beolvasni. Ha élőben teszi mindezt, akkor a standokon „dolgozók” veszik át adataikat.

Valószínűleg e sarki irodaházban működik a szerver
Fotó: Google

Ezen az elovalasztas.hu oldalon, aki leadja adatait, igazolványait, olyan portálra küldi el személyes információit, amelyet itt működtetnek: Amerikai Egyesült Államok, Kalifornia Állam, 94107 San Francisco (37°46’33„N – 122°23’43”W). Ez pedig nagyon nem Magyarország! Ez lehet, hogy nemzetbiztonsági kockázatot nem jelent, hiszen mindenki önként adja ki adatait, de az egyénnek később származhat gondja ebből. Ezért alaposan gondolják meg, mit tesznek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában