Frissen Fejérből

2021.09.21. 18:00

A népmeséken át vezetnek Sóstó ösvényei

A Digitális Vándor segítségével a Sóstó Természetvédelmi Területet bejárva a népmesék világán keresztül ismerkedhetünk meg a tájjal, az ott élő állatokkal és növényekkel. Most nem elég a fotelban ülni, irány a természet!

Héjj Vivien

A Sóstó Természetvédelmi Területe a látogatóközpont melletti kilátóból

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Egy évvel ezelőtt indult útjára a Digitális Vándor mobilapplikáció, melynek célja, hogy minél több digitális ösvény hálózza be az országot. A kezdeményezéshez civil szervezetek, egyesületek is csatlakozhattak, helybéli ötletekkel és megvalósítási tervekkel.

Ekkor kezdte el kidolgozni a Sóstó Meseösvény megvalósítását Szilvási-Grund Helga, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója, valamint Fenyvesi Lászlóné könyvtáros. Elsődleges céljuk az volt, hogy a mesét, a természetet és a digitális világot ötvözve a családoknak, különböző életkorú csoportoknak újabb kikapcsolódási lehetőséget biztosítsanak. A kezdeményezést mindvégig támogatta az önkormányzat és a Sóstó Látogatóközpont.

Az Digitális Vándor alkalmazás ingyenesen letölthető, ezen belül kell kiválasztani a Sóstó Meseösvény Székesfehérvár opciót. A túra csak a helyszínen indul el, így nem lehet otthon, a fotel kényelméből online barangolni.

A 10 állomásos, 4,4 kilométeres séta során népmesék, népdalok és könyvajánlók várják a természetjárókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában