Frissen Fejérből

2021.09.27. 08:00

A mai ipar megalapozói kapták kézhez az ezüstdiplomájukat Fehérváron

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara emlékoklevél-átadó ünnepséget tartott a városháza Dísztermében. Az eseményen 53 személy kapott ezüstdiplomát.

Palocsai Jenő

Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Azok részesültek a kitüntető ezüst oklevélben, akik négy évtizeddel ezelőtt végeztek az egyetemen. Mészáros Attila az elnökség bevonulását követően úgy fogalmazott köszöntőjében: – A műszaki képzésben az elmúlt négy évtizedben sok minden változott, de egy dolog biztosan nem: műszaki végzettségű mérnökökre akkor is, most is és a jövőben is szüksége van a városnak. Az alpolgármester az elmúlt időszak fejlődésére reagálva hozzátette: – Köszönöm, hogy történelmet írtak az ezüstdiplomások.

Györök György is köszöntötte a régi hallgatókat. Az egyetem dékánja szerint egy ilyen alkalom kiváló lehetőséget teremt arra, hogy visszaidézzék másfél emberöltőnyi önmagukat, hogy emlékezzenek a hallgatói évekre, az együtt szerzett élményekre, a fiatal, pályakezdő énjükre.

Az intézmény vezetője azt is elmondta, hogy még ennyi év távlatából is elismerést érdemel az akkori hallgatók elhivatottsága, és nem tagadta, hogy a kiváló szakemberré vált, régi diákok személyes sikereiből az egyetem is részesült.

Az ünnepi köszöntők után először a Geoinformatikai Intézet jogelődjében végzett kilenc, majd a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskola berkein belül működő Mérnöki Intézetben eredményes vizsgát tett 44 hallgató vette át negyven év után az ezüstdiplomát Pogátsnik Mónika oktatási dékánhelyettestől, Pődör Andreától, a Geoinformatikai Intézet igazgatójától, valamint Györök Györgytől és Mészáros Attilától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában