Frissen Fejérből

2021.09.15. 09:00

A gyógyítás útjára lépnek a Vad- és madármentő központban

Korszerű, modern körülmények között gyógyulhatnak a beteg, sérült állatok a nemrég átadott Vad- és madármentő központban. Az üzemeltetésre vonatkozó közbeszerzés lejárt, ha meglesz a nyertes, kezdődhet a gyógyítás.

Héjj Vivien

Nyugovóra tér a Sóstó

Fotó: Bagotai Zsanett / feol.hu

Közel egy hónapja már, hogy átadták a Vad- és madármentő központ épületegyüttesét. A Sóstó területén létrejött komplexum része az évekkel ezelőtt elkezdett városrehabilitációs programnak. Az épületegyüttesben látványműtő, röntgen és korszerű gondozóhelyiségek segítik az állatok gyógyulását.

Bozai István városgondnok korábban kifejtette, az üzemeltetéshez egy olyan szakmai partnert keresnek, aki az első két évben segít beüzemelni az új létesítményt. Úgy fogalmazott, reméli, hogy az ősz második felétől már ténylegesen működhet az új központ.

Az üzemeltetésre vonatkozó közbeszerzést kiírták, a benyújtási határidő a napokban lejárt, így érvényes és pozitívan elbírált pályázat esetén hamarosan az orvosi ellátást biztosító szakemberek személyére is fény derül. A hirdetmény szerint az ajánlatkérő 24 hónapra állategészségügyi szolgáltatás és tartási felügyelet biztosítására keresett ajánlattevőt. A nyertes pályázó köteles minden naptári napon a 7 órától 19 óráig tartó nyitvatartási időben és az azt követő mindennapi ügyelet ideje alatt szakmai állományt biztosítani: ez két fő egzotikus szakállatorvos végzettségű állatorvost, egy fő legalább biológus végzettségű vezető asszisztenst és két fő általános asszisztenst jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában