Frissen Fejérből

2021.08.31. 08:00

Valós veszélyben voltak, az isztiméri tűzoltók segítettek

A vasárnap este sem telt eseménytelenül az isztiméri tűzoltók életében. A hirtelen lezúduló villám-felhőszakadás eredményeként a lovas­udvart elöntötte a víz.

Palocsai Jenő

A pillanat, amikor a tűzoltók kiviszik a csecsemőt a családi házból

Fotó: katasztrófavédelem

A nagy mennyiségű, gyorsan érkező csapadékvíz veszélyeztette a farmot és az állatok karámjait, mert az árok nem tudta elvezetni a csapadékot.

A farm középső részén hirtelen kezdett emelkedni az összegyűlt eső, így víz alá került részlegesen az állatok tartására szolgáló karámok egy része és a lovasudvar vízellátásáért felelős kút aknája is. A megemelkedett vízszint már-már elöntéssel fenyegette az áramellátó kapcsolószekrényt is, ezért a tulajdonos, Ódor Gábor riasztotta az isztiméri tűzoltókat. A káresetnél megjelent Gömbös Péter guttamási tűzoltó és Gömbösné Rostaházi Judit polgármester is, aki elmondta: – Az önkénteseink épp a közelmúltban, augusztus 13-án vették át a testvértelepülés, Krauchenwies tűzoltóitól az ajándékba kapott elektromos szivattyút, így azzal hárították el a nagyobb katasztrófát.

A tűzoltóparancsnok Nemes János elmondta: az eszköz jól vizsgázott, bár a rendszerbeállító oktatást még csak a jövő hétre tervezték, ugyanis az egyesület tűzoltói minden hónap első péntekén délután hat órakor tartanak gyűlést, amikor a szerek és eszközök használatát gyakorolják. A kapott szivattyú annyira friss, hogy még a tűzoltóautóba történő elhelyezése és rögzítése is csak folyamatban van.

Fotónk illusztráció, egy korábbi esőzésnél készült Fejér megyében. Fotó: Katasztrófavédelem

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában