Frissen Fejérből

2021.08.01. 15:09

Nótaköri vendégség a pázmándi tűzoltóknál

Elérkezett a várva várt idő az együtt nótázásra, és a kényszerű, a járvány miatti kihagyás után, ismét összeállt a már közismert Tót-Pázmándi Nótakör és a zenészcsapata: Kolonics Attila nagybőgővel, Nyárai István és Kőszegi József, tangóharmonikával, valamint Glótz Vendel a hegedűjével.

E. Várkonyi Péter

Fotó: E. Várkonyi Péter

Az érdeklődők és a nótázásra régóta vágyók egy valódi, igazi zenés estét kaptak, ahol mindenki bekapcsolódhatott a közös éneklésbe. A nótakörnek állandó törzshelye nincs, mert a művelődési ház nem áll rendelkezésre, de most is „találtak” egy központi helyet, ahol tudták fogadni a vendégeket. Minden alkalommal más-más helyszínen állnak össze és hirdetik az összejövetelt személyesen, telefonon, facebookon, a különböző kommunikációs csatornákon. Így lehetett, hogy most is csaknem félszáz nótakedvelő érkezett az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pázmánd teraszára (amely lehetőségért nagyon hálásak!), ahol mindenki talált magának helyet.

Fotó: E. Várkonyi Péter

Az est kezdetéig megtekinthették a tűzoltók felszereléseit, járműveiket és természetesen a nagyon jól felszerelt szertárukat. A pázmándi nótákat egymás után játszották, a helyi dalokkal, és a közismert farsangi, illetve lakodalmasokkal. A zeneszámok szünetében finom borokat kóstolgattak a házi sütemény mellé, amelyből mindenkinek jutott bőséggel. A szép nyári estén többen szórakoztak most is, a hangulat tetőfokára hágott a késő estébe nyúló programon. A nemrégen elhunyt Lőrincz Józsefre is emlékeztek kedvenc nótáival, – pl. „Lehullott a rózsalevél” – aki nagyon szerette a dalokat, ő maga is többször vett részt ezeken a rendezvényeken, és dalolt mindenkivel. Legközelebb négy hét múlva, augusztus 27-én a pázmándi Szőlőhegyen találkoznak két „nótás társ” meghívására, akik a hely biztosításán kívül „férfias” lecsóval is várják őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában