Frissen Fejérből

2021.08.03. 07:05

Nótakör járt vendégségben a pázmándi tűzoltóknál

Elérkezett a várva várt idő az együtt nótázásra, és a járvány miatti kényszerű kihagyás után ismét összeállt a már közismert Tót-Pázmándi Nótakör és zenészcsapata: Kolonics Attila nagybőgővel, Nyárai István és Kőszegi József tangóharmonikával, valamint Glótz Vendel hegedűjével.

E. Várkonyi Péter

A dalolászóknak állandó törzshelye nincsen, most a tűzoltók teraszán énekeltek

Fotó: E. Várkonyi Péter

Az érdeklődők és a nótázásra régóta vágyók egy valódi, igazi zenés estét kaptak, ahol mindenki bekapcsolódhatott a közös éneklésbe. A nótakörnek állandó törzshelye nincs, mert a művelődési ház nem áll rendelkezésre, de most is találtak egy központi helyet, ahol fogadni tudták a vendégeket. Minden alkalommal más-más helyszínen állnak össze és hirdetik az összejövetelt személyesen, telefonon, közösségi oldalon, a különböző kommunikációs csatornákon.

Így lehetett, hogy most is csaknem félszáz nótakedvelő érkezett az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pázmánd teraszára (amely lehetőségért nagyon hálásak!), ahol mindenki talált magának helyet. Az est kezdetéig megtekinthették a tűz­oltók felszereléseit, járműveiket és természetesen a nagyon jól felszerelt szertárukat. A pázmándi nótákat egymás után játszották, a helyi dalokkal és a közismert farsangi, illetve lakodalmasokkal. A zeneszámok szünetében finom borokat kóstolgattak a házi sütemény mellé, amelyből mindenkinek jutott bőséggel. A szép nyári estén többen szórakoztak most is, a hangulat a tetőfokára hágott a késő estébe nyúló programon.

A dalolászóknak állandó törzshelye nincsen, most a tűzoltók teraszán énekeltek
Fotó: E. Várkonyi Péter

A nemrégen elhunyt Lőrincz Józsefre is emlékeztek kedvenc nótáival – „Lehullott a rózsalevél” –, aki nagyon szerette a dalokat, ő maga is többször vett részt ezeken a rendezvényeken, és dalolt mindenkivel.

Legközelebb három hét múlva, augusztus 27-én a szőlőhegyen találkoznak két nótás társ meghívására, akik a hely biztosításán kívül „férfias” lecsóval is várják őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában