Frissen Fejérből

2021.08.02. 07:20

Motorzaj és látványos bemutató uralta a pusztaszabolcsi utcát

A hétvégén rendezték meg a Szabolcs Napokat, melynek keretében péntektől vasárnapig változatos programokkal várták az odaérkezőket. Ennek apropóján volt alkalmunk találkozni Tápai Tamás motoros kaszkadőrrel is.

Déri Brenda

Tápai Tamás Nicolas Cage dublőre is volt, amit nagy megtiszteltetésnek tart

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A helyszínre érkezésünkkor már tömegek voltak az utcán, hogy a motoros legenda két kerékre pattanjon, és kezdődjön a show. Szerencsére még éppen el tudtuk csípni látványos bemutatója előtt, hogy beszélgessünk vele néhány szó erejéig. Tamás szívét közel húsz évvel ezelőtt ragadta el a motorkerékpár, de már kisgyerekkorában is nagy érdeklődést mutatott a kétkerekűek iránt. Szájtátva hallgattam, amikor elmesélte, hogy hatéves korában kezdett el motorozni.

Megannyi szórakozási lehetőség adódott a hétvégén

Egy ennyi idős gyerek még biciklin is képes életveszélyes manővereket végrehajtani, nem­hogy motoron – gondoltam magamban. Bevallom, nem mozgok túl otthonosan a motorsportban, így igyekeztem olyan kérdéseket feltenni, melyekkel nem lőhetek mellé. Ilyen volt az is, amikor arról faggattam, hogy mi az, amire a legbüszkébb a pályafutása során. A magyar motoros tehetségre ugyanis korábban már felfigyelt Holly­wood is, és viszontláthattuk a mozivásznon.

Tápai Tamás Nicolas Cage dublőre is volt, amit nagy megtiszteltetésnek tart
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

– Sokáig versenyeztem, és volt egy nagyon súlyos balesetem, amikor az orvosok csekély esélyt láttak arra, hogy elhagyom a kórházat. Majd a felépülésemet követően néhány évvel Nicolas Cage dublőre lehettem az egyik filmjében. Számomra ez volt a legnagyobb elismerés és egyben a legnagyobb megtiszteltetés is. Miközben Tamást interjúvoltam, a tömeg a háttérben tűkön ülve várta, hogy odébb­álljak, és kezdődjön a bemutató, melynek helyszínéül egy fél utca szolgált. A show-t nézve már értettem, hogy mire vártak ennyire, hihetetlen mutatványokat végzett, melyre biztosan emlékezni fognak az emberek egy darabig, már csak azért is, mert a produkció után az aszfaltot beborították a hosszú és kacifántos keréklenyomatok.

 

Ma már inkább a családra összpontosít Tápai Tamás, de falunapokra és egyéb hasonló eseményekre szívesen elmegy, hogy lenyűgöző műsorával elkápráztassa közönségét, ami ezúttal is sikerült. A nézők átszellemülve, néha meg megdöbbenve konstatálták az elképesztő attrakciót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában