Frissen Fejérből

2021.08.24. 09:00

Legyen valódi öröm az iskolakezdés a kőszárhegyi diákoknak is

A Legyen öröm az iskolakezdés program keretében 41 kőszárhegyi kisdiák iskolakezdését támogatja a Katolikus Karitász. A diákok mindannyian a szabadbattyáni Gróf Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói.

Borsányi Bea

Tízezer forinttal támogatják a rászoruló családokat az iskolakezdésben

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Székesfehérvári Egyházmegyei Karitászon belül működő kőszárhegyi csoport 15 éve kezdte meg tevékenységét a településen. Az évek során számtalan segélyakciót és színes programot is szerveztek Kőszárhegyen. A csoport jelenlegi vezetője, Borjánné Nyul Katalin elmondta, az utóbbi időben a korábbinál szorosabbá vált az együttműködés a székesfehérvári karitásszal, akiknek egyre több adományosztó programjába csatlakoztak be, illetve egyre több pályázatukon vesznek részt. Mivel a kőszárhegyi csoport önkéntesei maguk is a községben élnek és dolgoznak, tudják, melyek azok a családok, akiknek jól jön a támogatás az iskolakezdés előtt. Ez segítséget jelentett a mostani támogatottak kiválasztásában is.

Tízezer forinttal támogatják a rászoruló családokat az iskolakezdésben
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Hétfő délelőtt a művelődési házban osztották ki azokat a tízezer forintos vásárlási utalványokat, amelyeket minden család ruházatra, iskolai felszerelésre – például iskolatáskára, füzetekre, tolltartóra, rajzeszközökre –, illetve bármi olyanra költhet, amire a gyermeknek az iskolában szüksége van.

Az utalványokat Spányi Antal megyés püspök adta át, aki bevezetőjében megjegyezte: vannak olyan dolgok, amelyek fentről nem látszanak, de azok, akik a faluban vagy egy adott utcában élnek, tudják, látják, kik szorulnak segítségre. A karitász hatékony működésének titka éppen az, hogy a rászorulóknak nem is kell kérni a támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában