Frissen Fejérből

2021.08.24. 07:05

Időseknek szerveztek alkotótábort Elzamajor pusztán

Egy bentlakásos nyári tábor idős embereknek bizony nem hétköznapi kezdeményezés.

Tihanyi Tamás

Idős alkotók és önkéntes segítők gyülekeztek Elzamajorban

Fotó: Tihanyi Tamás

Az elzamajori Pelikán-ház Erdei Iskola a Dinnyési-fertő peremén egész nyáron fogadta vendégeit, többségében fiatalokat, akik önfeledt táborozással igyekeztek eltölteni idejüket az egyhektáros parkban és az oly sok élményt kínáló környéken. De biztos, hogy csak az ifjú korosztálynak van szüksége ilyen kikapcsolódásra? Hétfőn rendhagyó módon idősek foglalták el szállásukat a létesítményben, hogy együtt alkossanak az őszbe forduló időben. Örömteli, hogy még a távoli Partiumból, Szalárd idősotthonából is érkeztek a Seregélyes melletti pusztára.

Idős alkotók és önkéntes segítők gyülekeztek Elzamajorban
Fotó: Tihanyi Tamás

A Cédrus Alkotói Tábort Serafin József szociális módszertani vezető nyitotta meg, aki azt mondta: a 65 évnél korosabbak nem idősek, csak idősödők, és a tábor egyik célja megerősíteni ezt a korosztályt lelkiekben is. Hozzátette, csak a társadalmi ítélet szerint nem lehet ellene tenni az idő múlásának, hiszen ismerünk olyan 80 éves alkotót, aki a festészet által győzte le a depressziót, és ma már kiállításokat rendeznek a képeinek.

 

A táborba várták azokat a 65 évnél idősebbeket, akik alkotói vénával rendelkeznek és valamilyen művészeti ágban kitűntek tevékenységükkel, vagy szívesen próbálkoznak ezen a téren. Lehet festeni, fotózni, verset írni, szavalni, életrajzot írni, énekelni, hímezni, textilvirágokat készíteni. A programok között szerepel kosárfonás, népi hangszerek megismerése, bográcsozás, a Dinnyési Parasztudvar meglátogatása is. Azok, akik nem tudtak eljönni, munkájukkal digitális módon pályázhatnak: az eredményhirdetést az Idősek Világnapjára tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában