Frissen Fejérből

2021.08.13. 10:00

Egyre több a kérdés Újvárosban

A távhőszolgáltatással kapcsolatos problémák kezdete februárig vezethető vissza, de azóta sem oldódtak meg a nehézségek, sőt mondhatni rendszeresen merülnek fel újabb és újabb kérdések ebben az ügyben.

Baráth Eszter

A két cégnek kell rendeznie a vitát

Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

Februárban napokig részlegesen vagy egyáltalán nem működött a fűtés Dunaújvárosban. Emiatt az akkori szolgáltató, a DVCSH ellen a város jegyzője vizsgálatot indított. Ezt a folyamatot azonban nem Molnár Attila dunaújvárosi, hanem Venicz Anita sárbogárdi jegyző végezte el, aki megállapította, a DVCSH szabálytalanul járt el, amikor a karbantartás módját és időpontját helytelenül választotta meg.

A határozatot követően az ügy még tovább bonyolódott – ahogy azt lapunkban is folyamatosan nyomon követhették – és máig sem oldódott meg.

Dunaújváros önkormányzata hivatalos oldalán nemrégiben frissítette azt a cikket, amelyben idéznek Neszmélyi Lorándtól, a DVCSH ügyvezetőjétől, valamint Cserna Gábortól, a Fidesz dunaújvárosi elnökétől. Mint írták, a kiemelteket felszólítják, hogy nyilvánosan kérjenek bocsánatot a város jegyzőjétől, akiről az idézett mondatok szólnak.

A két cégnek kell rendeznie a vitát
Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

Cserna Gábor közösségi oldaláról ezt a mondatot emelték ki: „Kérdésessé válik, hogy vajon tényleg a törvényesség őre, vagy egy politikai csoport szándékait próbálja törvényesíteni?” A Fidesz helyi elnöke lapunknak is megerősítette posztjában megfogalmazott véleményét, miszerint, ha Molnár Attilától elveszik a DVG–Energott–DVCSH-ügyet is, akkor valószínűleg elég egyértelmű lesz erre a kérdésre a válasz.

A szolgáltatás átvételével kapcsolatban Cserna Gábor kiemelte, a két cégnek egymás között kell elintéznie a vitás kérdéseket anélkül, hogy a lakosságot kellemetlen vagy akár önmaguknak kárt okozó adatszolgáltatásokat tegyenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában