Frissen Fejérből

2021.08.06. 17:00

Állatokat mentettek Nádasdladányban

A Sün Balázs óvoda ismét jó cselekedetével szolgált rá a nemrég kapott Madárbarát zöld óvoda titulusra.

Siki Szabolcs

Az óvodás gyerekek örömmel segítenek a bajba jutott állatokon

Fotó: Pintér Dóra

Az udvaron találtak a gyerekek és az óvó nénik egy fiókát és Pintér Dórát hívták, a Fehér Holló Vadmentő Alapítvány önkéntesét. Küldték a képet, Pintér anyuka pedig gyors segítséget kért és a farktollai alapján beazonosították, hogy egy barázdabillegető a kismadár. Dóráék hazavitték, felnevelték, és amikor már önállóan evett és felrepült a konyhaszekrény tetejére, akkor elengedhetővé vált. Összegyűlt a kis csapat és az óvoda mögött a kastélyparkban elengedték a kamasszá cseperedett Jusztinkát. A nevét onnan kapta, hogy a megtalálása napján Jusztin névnap volt, uniszex nevet gondolt Erzsi óvó néni, így lett Jusztin(a), Jusztinka.

Az óvodás gyerekek örömmel segítenek a bajba jutott állatokon
Fotó: Pintér Dóra

Azóta nagyon ráállt a szülők szeme a mentésre, találtak egy mókust is, aki sajnos a nagy esés miatt csak 3 napot élt. A barázdabillegető elengedése hatalmas élmény volt a gyerekeknek, nevelőiknek és a dadáknak is. Az elengedés nem ment könnyen, mert Jusztinka percekig trónolt a számára biztonságot adó Dóra ujjain. Majd csipogott egyet és útnak indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában