Frissen Fejérből

2021.07.02. 10:00

Várják a javaslatokat a csákvári elismerésekre

Július 10-ig várják a javaslatokat a Csákvár Város Díszpolgára elismerő címre, valamint a Csákvár Tiszteletbeli Polgára díjra.

Borsányi Bea

A generációkat tanító Bodrogai Gyuláné Erzsi néni 2019-ben vehette át a díszpolgári címet

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az önkormányzat idén is szeretné elismerését kifejezni azoknak, akik a település közéletének valamely területén kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, nyújtottak, olyanoknak, akiknek személye, tevékenysége érdemben és elválaszthatatlanul kapcsolódik Csákvárhoz. A kitüntetettek személyére bárki javaslatot tehet.

A díszpolgári cím annak a magyar vagy külföldi személynek adományozható, aki Csákvár gazdasági gyarapodását, fejlődését, kulturális és művészeti értékeinek megőrzését, azok tiszteletben tartását szolgálta, a települési közélet valamely területén kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

A generációkat tanító Bodrogai Gyuláné Erzsi néni 2019-ben vehette át a díszpolgári címet
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A tiszteletbeli polgár cím annak a nem csákvári, külföldi vagy magyar állampolgárnak adományozható, aki munkájával jelentős mértékben elősegítette Csákvár és polgárai szellemi, gazdasági fejlődését, gyarapodását.

Az indoklást tartalmazó javaslatokat július 10-ig várják az önkormányzat titkárságán, vagy a [email protected] e-mail-címen. A díjakat szokás szerint az augusztus 20-i ünnepségen tervezik átadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában