Frissen Fejérből

2021.07.29. 07:35

Több területen is dolgozik a DVG Zrt. Dunaújvárosban

Folyamatosan zajlanak mások mellett karbantartási, felújítási és útburkolat-festési munkálatok Dunaújvárosban, amelyeket a Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. munkatársai végeznek el.

Baráth Eszter

Az Eszperantó utca 21. előtt parkolóbővítés és útburkolati jel festése történik

Fotó: FMH

Az Újvárosban élők már tapasztalhatták, hogy a DVG Zrt. munkatársainak fel­adatai több területet érintenek. A különböző intézmé­nyek üzemeltetésén kívül a te­rületfejlesztési munka is zajlik a városban, amelynek bizonyos részeit a társaság munkavállalói végzik el.

Dunaújváros önkormányzata ebben az évben három vállalkozói szerződést kötött a céggel, amelyek összértéke 37 millió forint. A megállapodások összesen 14 munkát tartalmaznak az első időszakban. A város weboldalán az önkormányzat településfejlesztési vezető ügyintézője, Debreczeni Tamás számolt be a jelenleg zajló munkákról.

Az Eszperantó utca 21. előtt parkolóbővítés és útburkolati jel festése történik
Fotó: FMH

A szerződésben meghatározott 14 munka közül 11 esetében már megtörtént a munkaterület átadás-átvételi eljárása, valamint két helyszínen a szakemberek már a kivitelezést is elvégezték. Debreczeni Tamás tájékoztatása szerint jelenleg két helyen zajlanak munkálatok. Az Eszperantó utca 21. előtt parkolóbővítés és útburkolati jel festése történik, a Szabadság utca 13–15. között pedig az öntött aszfaltot térkő burkolatra cserélik. Ezek mellett üzemeltetési-karbantartási feladatokat is ellátnak a társaság munkatársai. A településfejlesztési vezető ügyintéző tájékoztatása alapján ilyen a Kodály Zoltán utca 4. előtt húzódó járda javítása, a Gárdonyi Géza utca 17–19. beszakadt út és aszfalt helyreállításával kapcsolatos munkálatok, valamint a város több pontján végzett kátyúzási tevékenység. Hozzátette, az útbeszakadások kijavítására idén bruttó 150 millió forintos keretösszeg áll rendelkezésre. A hidak és buszvárók karbantartására közel 500 ezer, a közúti jelzőtáblák karbantartására pedig 4 millió forintot költött idén a DVG Zrt.

A tájékoztatás szerint a jelenleg zajló munkálatok határideje szeptember 30-a, figyelembe véve az időjárási körülményeket is, amelyek nehezíthetik, vagy néhány napra fel is függeszthetik a tevékenységet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában