Frissen Fejérből

2021.07.02. 07:15

Tizenötmilliót kapott Cece aszfaltozásra

Két köz leaszfaltozására nyert el támogatást a nagyközség.

Majer Tamás

Fazekas Gábor reméli, visszaszorul a szemetelés

Fotó: archív

A hét folyamán ismét kép­viselő-­testületi ülést tartott a cecei önkormányzat. Olvasóink tudják, a pandémia körüli szabályozások és korlátozások miatt erre az elmúlt időszakban nem volt mód. Június 15-e óta tarthatnak újra hagyományos testületi ülést, illetve közgyűlést az önkormányzatok.

Fazekas Gábor polgármester tájékoztatása szerint a testület elfogadta a veszélyhelyzet ideje alatt meghozott polgármesteri döntésekről szóló beszámolót, továbbá a képviselők egyeztettek az aktuális feladatokról, ügyekről. Lapunkban április végén írtuk meg: Cece pályázatot nyújtott be a Magyar falu programban két belterületi út, a Hunyadi utcáról induló Viola köz és a Deák Ferenc utcából nyíló Malom köz aszfaltozására. Nyertes a pályázat, 15 millió forint támogatást kapnak rá.

Fazekas Gábor reméli, visszaszorul a szemetelés
Fotó: archív

A Nap utcai szolgálati lakás felújítására (oda egy köztisztviselő vagy egy közalkalmazott költözhet) és egy, a közterületeken használható multifunkcionális gép beszerzésére is benyújtottak pályázatot a közelmúltban, ezek eredményeit várják. Zajlik a savanyító­üzem elindítása körüli munka is, folyamatosan szerzik be a szükséges eszközöket. A próbagyártás – a tervek szerint – júliusban kezdődik meg.

Cecén a múlt hónap végén kisebb vihart kavart az a körülmény, miszerint a Hősi emlékmű mellé szervezett összejövetelek alkalmával jelentékeny mennyiségű hulladék marad a helyszínen. – Az önkormányzat a rendőrséggel együttműködve a jövőben kiemelt figyelmet fordít a területre – tette közzé a polgármester, aki bízik benne, hogy a szemetelős viselkedés visszaszorul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában