Frissen Fejérből

2021.07.05. 09:28

Sportos programok várták a csákváriakat

Mozgalmas vasárnapra ébredtek ezen a hétvégén Csákváron, ahol az Aktív Családi Nap keretein belül számos programmal várták az érdeklődőket.

Baráth Eszter

Gyakorlott lovasoknak szólt a tíz kilométeres túra

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A megnyitón Illés Szabolcs, Csákvár polgármestere köszöntötte azokat, akik vasárnap reggel sem restelltek biciklitúrára indulni. A település vezetője elmondta, a családi sportnapnak már hagyománya van Csákváron, hiszen korábban három alkalommal rendezték meg a Vértes Szíve Natúrfesztet, azonban idén a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség és Csákvár önkormányzata közös szervezésében valósult meg ez a nap. A polgármester külön köszöntötte Kovács István olimpiai, világ- és Európa-bajnok ökölvívót, aki jelenleg triatlonosként vett részt a kerékpártúrán.

Gyakorlott lovasoknak szólt a tíz kilométeres túra
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A szervezők számos programmal készültek, amik között voltak szórakoztató elemek, de olyanok is, amelyek komoly sportteljesítményt igényeltek. A hosszabb útra vállalkozó biciklisek 45 kilométeres túrába vághattak bele, melynek célja a csókakői vár volt, de a családok 10 kilométeres távot is teljesíthettek. Két gyalogtúra közül is választhattak a résztvevők, egy 15 és egy 4,5 kilométeres utat járhattak végig.

Már kora délelőtt elkezdődött a mozgalmas nap
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Gyakorlott lovasoknak hirdették meg azt a 10 kilométeres túrát, melynek során a vérteskozmai Hősi emlékművet látogatták meg. Pusztabuszozásra, azaz lovas kocsizásra viszont mindenkinek lehetősége volt. A sportnap központjában, az iskola udvarán a gyerekeket ugrálóvár várta, de bepillanthattak a rendőr- és tűzoltóautóba is. A Sport For Fun élményparkban különböző fizikai állapotfelméréseken vehettek részt a látogatók, akik kerékpárfoci- és ügyességi kerékpár-bemutatót is láthattak. Mindenki tesztelhette saját tudását is a biciklis ügyességi pályán, de kézműves-foglalkozáson is részt vehettek az alkotni vágyók. Végül a Zé Acoustic és a Csámborgó zenekar koncertjén rophatták a résztvevők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában