Frissen Fejérből

2021.07.03. 12:00

Okosan a természetben – Mesterségesintelligencia-tábort szerveztek a Sóstón

A sóstói táborban a fenntarthatóság és a digitalizáció kapta a főszerepet, ahogy a gyerekek a kikapcsolódás mellett számtalan új ismerettel is gazdagodhattak.

Baráth Eszter

A mesterségesintelligencia-tábor az Alba Innovár és a Sóstói Látogatóközpont együttműködésében valósult meg. A hetedik és nyolcadik osztályos résztvevők bepillantást nyerhettek a mesterséges intelligencia világába, és a programozás rejtelmeivel is megismerkedhettek a fiatalok. Utóbbi alapjait két módon sajátíthatták el, a modellalkotás alapján, valamint a scratch programnyelv alapján.

A hét során viszont olyan foglalkozásokon is részt vehettek a gyerekek, ahol megtanultak felismerni bizonyos bőrgyógyászati problémákat, a komoly kérdések mellett pedig játékok programozásával is foglalkozhattak. A tábor zárásaként a részt vevő diákok önállóan készíthettek online növényhatározót a Sóstón megtalálható élővilágról. A program során a mesterséges intelligenciának fel kell ismernie a kiválasztott növényt. Ehhez már a platform nyújtotta mind a négy lehetőséget felhasználhatták, ami a hang-, kép-, szöveg- és számfelismerés volt.

A fiatalok összeköthették a természetet a mesterséges intelligenciával
Fotó: ÖKK

Laufer Tamás, az Alba Innovár Digitális Élményközpont vezetője a záróprogramon elmondta, régi vágyuk volt, hogy a mesterséges intelligenciával kapcsolatos ismereteket beépítsék képzési rendszerükbe. Kiemelte a Sóstó Látogatóközponttal hosszú időre visszanyúló együttműködésüket. Róth Péter alpolgármester hangsúlyozta, a jövő generációja biztosan nem tudja elkerülni a mesterséges intelligenciát, és az, hogy ezzel már fiatalon megismerkednek, mindannyiunk érdeke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában