Frissen Fejérből

2021.07.22. 09:15

Nagykarácsonyi gyermeknapot szerettek volna, családi program lett a vége

Az esemény eredeti dátumát áthúzta a járvány, a második kitűzött időpontból már nem engedtek a Nagykarácsonyi Ifjúsági Klub tagjai. A kora reggeli felhőszakadás sem tántorította el őket a program megvalósításától. Igazuk lett, sikerrel zárták a napot múlt héten szombaton.

Balogh Tamás

Halászné Czeiner Judit (elöl b), Váradi Zoé, Horváth Réka, Pinke Kata, Bártfai Brigitta, Szabó Mátyás (hátul b), Magyari Szabolcs, Bártfai Bence, Kovács Gábor, Veszprémi Ákos esőálló családi napot tartottak

Fotó: a szerző

Szolid menny­dörgéssel és kiadós záporral kezdődött a szervezők és a lebonyolítók számára a rendezvény reggele. Volt ok az izgalomra: mi legyen a szabadtéri gyermekprogramokkal, és egyáltalán, mit tegyenek, ha a természet komolyan beleáll a rendhagyó ébresztőjébe?! A szerencse azonban melléjük állt, egy kis hezitálás után végül is megjött a várva várt napos idő. Különben is, ahogy mondják, „a nyári eső, csak egy kis tündérharmat. Csak szebb leszel tőle!” És tényleg úgy történt.

Izgalmas reggeli órák

Érthető módon izgalmasan kezdődött a nap, hiszen kezdetben nem éppen szabadtéri rendezvényhez valónak ígérkezett az időjárás. Némelyeknek még közlekedési nehézségei is támadtak, hiszen a vidékről falura érkezők közül volt, aki a rövidebb távot választva az egyik földútnak vágott neki autójával, ami időközben tengelyig érő sártengerré változva foglyul is ejtette őket. Kész szerencse, hogy fotót küldtek a szorult helyzetükről, majd GPS segítségével könnyen megtalálták a veszteglőket, hogy aztán segítséget is küldjenek értük.

A községi összefogás nyomán

Pinke Kata, az Ifjúsági Klub elnöke a legjobb nyaralási szezon közben fogta munkára saját magát és a klubtársait. Így foglalta össze nekünk az eseményeket:

– Mivel szeretem, ha minden időben elkészül, ezért márt csütörtökön munkához láttunk. Elmentünk segíteni az önkormányzat szervezésében a sátrat állítóknak, és berendeztük azokat. Pénteken már csak az utolsó simítások következtek, no meg a bevásárlás. Amire azért volt szükség, mert az eseményre meghívott közreműködőket szerettük volna vendégül látni egy finom ebédre. Az ételt a helyi Vadvirág Nyugdíjasklub valamint a NaTE, a Nagykarácsony Testvértelepüléseiért Egyesület megjelent képviselői, Nyuli Ferencné és Szekeres-Orova Erzsébet vezetésével készítették el. A labdarúgó-egyesület vezetője, Mergl István is sok segítséget nyújtott nekünk. Nagyon örülök a községi összefogásnak, és annak különösen, hogy a nyári szünet dacára szép számban álltak mellénk segíteni klubunk korosztályából is.

Egy régi tervüket valósították meg

– Ezt a programot igazából a gyermeknapra, május végére terveztük, de az ismert okok miatt akkor sajnos nem valósulhatott meg. Már akkor eldöntöttük, hogy mégis csak meg kell csinálni, ezért áttettük a dátumot a nyár közepére. Szerettünk volna egy felhőtlen, jókedvű napot csinálni a gyermekek számára. Ezért hoztuk össze ezt a rendezvényt. Bíztunk abban, hogy a programtervezetet látva, és ismerve ezt a kellemes környezetet, majd csak elkísérik őket a családtagok! Ezért is lett az esemény elnevezése családi nap.

Halászné Czeiner Judit (elöl b), Váradi Zoé, Horváth Réka, Pinke Kata, Bártfai Brigitta, Szabó Mátyás (hátul b), Magyari Szabolcs, Bártfai Bence, Kovács Gábor, Veszprémi Ákos esőálló családi napot tartottak
Fotó: a szerző

Égnek álló hajjal, a döntés előtt!

– Bizony úgy történt, valóban égnek állt a hajam. Már negyed hatkor ébren voltam, nagy dilemma és egy nehéz döntés előtt álltam. Hívtam a légvárasokat, és ki kellett mondani, hogy jöjjenek, vagy ne. Örültem, hogy voltam olyan bátor, és nem mondtam le a rendezvényt. Természetesen nem csupán bennem, hanem az ide várt közreműködőkben és a vendégekben is motoszkált ez a bizonytalanság. A kezdést kilenc órára írtuk ki, de ez a körülmények miatt, érthetően nem valósulhatott meg. Szerencsére fél tizenegyre már kivirult az idő, onnét aztán minden mehetett tovább az eredeti terveink szerint.

Kihagyhatatlan, klasszikus gyermekprogramok

– Szerettünk volna sorversenyeket is csinálni, de sajnos a nagy eső miatt sáros lett helyszínünk, így azokat „elengedtük”, de a légvárak is jól szolgáltak a mozgásigény kielégítésére. Mellette sokan választották az arcfestést és a csillámtetoválást is.

Különlegességek is akadtak bőséggel

– A zombai Langer Motorsport Egyesület tagjai ingyenesen motoroztatták a gyerekeket, aminek szintén igazán nagy sikere volt. Mivel délre már igazi nyár lett, mindenki nagy örömére jöhetett a tűzoltóautós habparti, amiben a baracsi és a dunaföldvári önkéntes tűzoltók segítettek bennünket.

– Bár féltünk tőle, hogy a reggeli időjárás miatt elmarad a főzőversenyünk, de a legbevállalósabbak megjelentek, így az oklevelek is ­gazdára találtak! Az elsők a zombai motorosok, a másodikok a Gyula Team, a harmadikok az ifjúsági klub szakácsai lettek. A délután eseménye a Szabó Norbert Emléktorna volt, amit a labdarúgás 5+1-es szabályrendszerében bonyolítottak le.

A sorversenyekről le kellett mondaniuk, mert sár borította a helyszínt

– Este pedig az utcabál következett a Szamaras zenekar fellépésével. Kellemes meglepetés ért bennünket, mivel nagyon sokan érkeztek. Az, hogy kiváló hangulatban mulattak, szinte már természetesnek mondható.

Futballcsapatok a Szabó Norbert Emléktornán
Fotó: a szerző

A Szabó Norbert Emléktorna

Az eseményről Mergl István, a helyi labdarúgó-egyesület vezetője tájékoztatott bennünket. Egyebek mellett elmondta:

– A torna névadójához sok régi emlék köt bennünket, hiszen tizenöt éven át a törzs­szurkolónk volt. Sajnos a sors elválasztott tőle bennünket, ezért hoztuk létre ezt a már hagyományosnak tekinthető tornát. A résztvevői Dunaföldvárról, Előszállásról, Soltról érkeztek, és volt egy helyi csapatunk is. A mérkőzések sportszerű keretek között, a futballszenvedélyt is bemutatva zajlottak le. Becsületes, nagyon szép futball volt. A játékot 5+1-es fölállásban, a hozzá való pályamérettel és 5×2-es kapukra játszottuk. Sok gól esett, a szép számú közönség ezért is jól szórakozott. A kupát a solti fiúk nyerték, amit nagyon szép gesztusként Norbi családjának ajánlották föl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában