Frissen Fejérből

2021.07.08. 11:54

Megérkeztek az első elektromos rollerek Székesfehérvárra

A közösségi elektromos rollerhálózat első járművei meg is érkeztek a megyeszékhelyre és már használhatóak is – írja a polgármester közösségi oldalán.

feol.hu

Fotó: Cser-Palkovics András közösségi oldala

Városszerte több mint 50 gyűjtőponton lehet felvenni, illetve leparkolni a járgányokat, és a rendetlenség, káosz elkerülése érdekében CSAK ezeken a pontokon.A rollerek használatához telefonos applikáció szükséges, mely a Google Playből, illetve az AppStoreból letölthető.

Az üzemeltető LIME vállalattal egyetértésben egész Magyarország eddigi legprecízebb és legszigorúbb feltételeit igyekeztük megszabni a rollerek használatához, de az általunk nem szabályozható KRESZ módosítása kapcsán a Belügyminisztériumot is megkerestük, hiszen fontos lenne az újabb és újabb technológiák minél gyorsabb, pontosabb szabályzása. A történelmi belváros sétáló szakaszain egyáltalán nem, a többi részén pedig sebességkorlátozásokkal lehet majd használni a rollereket. Szintén tilos használni a rollereket a Sóstó területén, a temetőkben, és nem lehet őket parkoltatni a közparkokban. A korlátozások betartását GPS rendszer ellenőrzi. Mint minden közlekedési eszközt, az elektromos rollert is lehet szabályosan, előzékenyen használni és lehet szabályellenesen, kockázatosan – írja a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában