Frissen Fejérből

2021.07.16. 16:02

Lezárult a honvéd kadétok szakmai gyakorlata Székesfehérváron

Záróeseményéhez érkezett az a Honvéd Kadét szakmai gyakorlat, amelyet részben az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél tartottak Székesfehérváron. A június 21. és július 2. közötti gyakorlaton a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Árpád Technikumának 10. osztályából érkezett tanulók vettek részt.

Gyimóthy levente ha.

Fotó: Gyimóthy Levente ha.

A búcsúztatáson a fiatal katonajelöltek emléklapokat és emléktárgyakat vehettek át. Csizmadia Lajos főtörzszászlós, az alakulat vezénylőzászlósa méltatta a diákok állhatatosságát, elszántságát, akaraterejét, valamint a feladatokhoz való, kifejezetten példás hozzáállását.

A két hét során a tanulók – infokommunikációs gyakorlati foglalkozás során – vezetéképítéssel és rádióállomás-kezeléssel kapcsolatos feladatokat hajtottak végre, illetve katonai igazgatási ismereteket is elsajátítottak az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokságon. Utóbbi is lényeges számukra, mivel iskolájukban honvédelmi ügykezelőknek tanulnak.

Fotó: Gyimóthy Levente ha.

A laktanyában a fiatalok a rádiókomplexum- és vezetékes szakági ismeretek során tanulmányozták a vezetéképítés szabályait, valamint az ezred híradóközpontjait is meglátogatták. Emellett az alakulat történetét, társadalmi szerepvállalását is megismerték. Egy kadétnak persze tisztában kell lennie azzal is, hogy a komoly katonai technikák használata mellett miként kerüljék el a sérüléseket. Erre szolgált a környezet-, tűz- és munkavédelmi tájékoztató.

Az alakulat gyakorlópályáján tapasztalatot szerezhettek egy igazi rádióállomás működéséről, kezeléséről: képesség, áramellátás, antennarendszer, üzemeltetés és bontás. Vezetékek, csatlakozók ismertetése és az ehhez tartozó foglalkozás: mindent, ami témába vágó, átvettek a fiatalokkal.

A kadétok nap, mint nap beszámoltak az ezrednél szerzett élményeikről, hiszen a visszajelzések elengedhetetlenek a képzés minőségének alakítása szempontjából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában