Frissen Fejérből

2021.07.08. 19:19

Leváltották a DVCSH-t Dunaújvárosban

A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna-, Hőszolgáltató Kft., vagyis a DVCSH nem küldhet számlát a dunaújvárosi felhasználóknak a június 30. utáni fogyasztásról.

Déri Brenda

Minden átalakítás hatással van a többi lakásra

Forrás: Pixabay

A Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) közleményben hívja fel a felhasználók figyelmét, hogy a DVCSH a június 30. utáni időszakra vonatkozóan nem jogosult távhőszolgáltatásról számlát kibocsátani. A MEKH azért is hívja fel erre külön a figyelmet, mert a DVCSH honlapján található ezzel kapcsolatos információ igencsak félreérthető.

A MEKH határozatban döntött arról, hogy július 1-jétől a távhőszolgáltatási feladatok ellátására Dunaújvárosban az MVM Oroszlányi Távhőtermelő és Szolgáltató Zrt.-t (MVM OTSZ Zrt.) jelöli ki, és e határnappal az eddigi szolgáltató (DVCSH) ehhez kapcsolódó engedélyét visszavonja. Ezt a határozatot a DVCSH figyelmen kívül hagyta, és nem biztosított hozzáférést a kijelölt szolgáltató számára. A DVCSH-nak augusztus 1-jéig egy elszámoló számlát kell küldenie volt ügyfeleinek, de abban csak a június 30-ig terjedő időszakra eső hőfelhasználást számlázhatja ki.

A MEKH továbbá felhívja a figyelmet arra is, hogy alaposan ellenőrizzék a DVCSH-tól kapott elszámoló számlákat, és csak abban az esetben fizessék be őket, ha az elszámolt időszak június 30-ával zárul. A június 30. utáni szolgáltatás díját a felhasználók már az új, kijelölt szolgáltatótól kapott számlára fizethetik be.

Korábban, egészen pontosan a mögöttünk hagyott télen már akadtak nehézségek és nézeteltérések a DVCSH kommunikációs metódusa miatt. A szolgáltató szerint február elején internetes oldalukon tájékoztatták a lakosságot, hogy a tárgyhónap 6-án és 7-én éjszaka főberendezések kijavítását és cseréjét végzik, ami miatt egész Dunaújváros területén lekapcsolják a fűtést. Hozzátették, emiatt a nappali órákban is előfordulhat a szolgáltatások színvonalának csökkenése, de a hétvégén mindenképpen elvégzik a munkát. Lapunk ekkor megkereste Pintér Tamást, Dunaújváros polgármesterét, aki ezzel szemben azt mondta, hogy úgy tudja, a DVCSH a lekapcsolások megkezdése után tette nyilvánossá a fent említett hírt és nem pedig azt megelőzően, ahogy ők azt állítják. Az biztos: az adott időszakban több lakás és közintézmény is fűtés nélkül maradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában