Frissen Fejérből

2021.07.24. 10:00

Jogos igény a játszótér Nagyvenyimen

Közterületi játszótér építésére pályázott a település, az elnyert közel ötmillió forintnak köszönhetően valósulhat meg a beruházás Nagyvenyim Mélykút településrészén.

Héjj Vivien

Vargáné Kaiser Katalin: Az egyenlőtlenség mérséklésére minden erőfeszítést megteszünk

Fotó: Sulyok László / Ripost

A Magyar falu program keretében elnyert pályázati forrásból épülhet újabb játszótér Nagyvenyimen, egy olyan településrészen, amelyet sok kisgyermekes család otthonául választ.

– Mélykút településrészünkön alakítottuk közterületté az orvosi rendelő telkének udvarát, itt fogunk egy közterületi játszóteret létrehozni. Mélykút egy kifejezetten hátrányos helyzetű településrész Nagyvenyimen. Az infrastrukturális ellátás nagy hiányokkal küzd. Csak egy aszfaltos burkolatú utcájuk van, az is nagyon rossz állapotú. Nincsen felszíni vízelvezetés, az ivóvíz arzénes. Csatornázottság nincs, mert az uniós normák szerint nem lehetett csatornázni, nincs a településrészen gáz – sorolta Vargáné Kaiser Katalin, Nagyvenyim polgármestere. Hozzátette, mindezek ellenére sokan költöznek a község ezen részébe.

Vargáné Kaiser Katalin: Az egyenlőtlenség mérséklésére minden erőfeszítést megteszünk
Fotó: Sulyok László / Ripost

– Egy önálló fejlesztési területet lehet hozzárendelni ehhez a településrészhez, hiszen érthető módon itt is igényt tartanak a színvonalas, alapvető közszolgáltatásokra. Ez számunkra egy olyan „házi feladat”, amelyért mindent meg kell tennünk, miközben a településrészen egyáltalán nem keletkezik a falunak saját bevétele. Ezzel együtt az egyenlőtlenség mérséklésére minden erőfeszítést megteszünk – tette hozzá a polgármester. Mint mondta, a játszótér megléte mindenhol nagy igény, jogos igény, az itt lakóknak pedig kiváltképpen az.

Sok egyéb mellett kéttornyú játszóvár, csúszda, mászócső és homokozó is várja majd a kisgyermekeket az új nagyvenyimi játszótéren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában