Frissen Fejérből

2021.07.05. 19:43

Fejér megyei cukrászt tüntetett ki különdíjával az Év fagylaltja verseny szakmai zsűrije

Szakmai szervezetek különdíjában részesült egy Fejér megyei cukrász fagylaltja az idei Év Fagylaltja verseny döntőjében. A Mezei kakukkfütty fantázianevű hideg finomság a polgárdi Reif Ferenc alkotása.

S. Töttő Rita

20210621 Székesfehérvár, Damniczki fagyizó, fagylaltkészítő verseny, zsűrizés. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei HÍrlap

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Július 5-én, hétfőn került sor az idei Év Fagylaltja verseny döntőjére, melyre az ország regionális döntőiből juthattak tovább az alkotók, azaz a vadonatúj és különleges fagylaltok készítői. Székesfehérvár is helyszíne volt az egyik ilyen régiós megmérettetésnek a közelmúltban. A hagyományos, kézműves fagylaltok készítői mérhették össze ezúttal is tudásukat a Magyar Cukrász Iparosok Országos Szövetségének rendezvényén, melynek két kézműves kategóriájára 63 fagylalt nevezett, de mindemellett a fagylalt alapanyag gyártók, forgalmazók is versenyezhettek – mégpedig 17 fagylalttal.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Nem szabta meg a zsűri, hogy milyen ízvilágot idézzenek meg a desszertek, a fagylaltok elkészítésekor tehát csak a kreativitás szabhatott határt a cukrászoknak. A döntőbe került 20 fagylalt közül idén az Év Fagylaltja a békéscsabai Fehér Gergő Bíborka nevű különlegessége lett. Fejér megyei szakember is kapott elismerést a versenyen: a szakmai szervezetek különdíjában részesült a polgárdi Reif Ferenc, aki Mezei kakukfütty fantázianevű fagylaltjával érdemelte ki a szakmabeliek elismerését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában