Frissen Fejérből

2021.07.10. 07:15

„Elgurult a kereke”, avagy vigyázzunk az elektromos rollerekre!

Az eredetileg július második felére tervezett elektromos rollerek végül idő előtt, július 8-án Székesfehérvárra érkeztek.

FMH

Talán ez az első elesett roller

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Másnap, július 9-én már azt tapasztaltuk, sajnos idő előtt el is hullanak – ami nem a szerkezetnek, sokkal inkább használójának, használóinak „köszönhető”. Emberünk ugyanis úgy gondolta, a kétkerekű eszközzel bárhol fel tud hajtani, hát meg is próbálkozott ezzel, aminek a képen látható baleset lett az eredménye: a roller első kereke nemes egyszerűséggel megbicsaklott, kifordult a helyéről.

Balesetek persze történnek, mindenki feszegeti a határait, de azt ne feledjük el: az okoseszköz – hiszen abban GPS-érzékelő is található – nem arra hivatott, hogy tulajdonos nélkül az utcán heverjen. Több véleményezőnek éppen ez volt az aggálya az amúgy környezetbarát rendszerrel szemben. Magunkat idézzük: „számos településen, ahol már működik a rendszer, gyakori, hogy a közterületeken egymás hegyén-hátán vagy akár a járda közepén hagyják rollerüket a használók. Erre reagálva a polgármester elmondta, ha ez lesz a tapasztalat Fehérváron is, akkor a város nem hosszabbítja meg az engedélyeket.”

Talán ez az első elesett roller
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az első tapasztalatok ennek ellenére pozitívak: pénteken – dacolva az esővel – többeket láttunk a kétkerekűvel gurulni, valamint több ponton is látványosan ideiglenes gazdáikra vártak a „járművek”, jellemzően négyen-öten egy csokorban. Kollégáink közül akadt, aki a használók meglepődését tapasztalta: a helymeghatározó annyira jól működik a rollerben, hogy amint a rolleres a Zichy ligethez ért, már állt is le a szerkezet. Ez is egyike ugyanis azoknak a pontoknak – a történelmi belváros gyalogoszónái, a Palotavárosi szabadidőpark, a Halesz park és a Csónakázó-tó körüli sétány mellett –, amely tiltott zónának számít, s ahol az elektromos szerkezet nem működik.

A jelenleg üzemben hajtható „járgányok” kioldási költsége 250 forint, ezt követi a percdíjas használat. Szóval felmerül a kérdés: mennyit fizethetett a cikkben említett sérült roller gazdája?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában