Frissen Fejérből

2021.07.08. 12:00

Elég egy rossz döntés, és tragédia történik

Bele­gondolni is szörnyű, mennyi lenne az elkerülhető balesetek száma akkor, ha mindenki legalább csak egy dolgot megtenne: körülnézne.

Szanyi-Nagy Judit

Jó, ha ismerjük a veszélyforrásokat!

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap-archív

Kezdjük a száraz tényekkel! „Magyarországon 2021 első fél évében 36 útátjárós baleset történt, amelyek hat halálos áldozatot követeltek, nyolc súlyos, négy könnyű sérüléssel, tizennyolc pedig anyagi kárral járt. Tavaly ebben az időszakban összesen 26 eseményt regisztrált a vasúttársaság” – adta hírül a MÁV-csoport. Vagyis az ez évi statisztika a tavalyinál rosszabb.

Ők írták meg azt is: „a vasúti átjárókban történt baleseteket az ott közlekedők figyelmetlensége és a KRESZ előírásainak megszegése okozza”. Fejér megyében kritikus pont a 63-as főúton, Székesfehérvár és Aba között a „völgyben” áthaladó vasúti szakasz, de a hét elején a fehérvári Új Csóri úti, működőképességet jelző lámpák sem üzemeltek. Ez utóbbinál ki lassítással vette tudomásul az átjáró veszélyességét, ki pedig figyelmen kívül hagyva a feketeségbe borult jelzőeszközt száguldott át az úton.

Jó, ha ismerjük a veszélyforrásokat!
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap-archív

Annak érdekében, hogy a sofőrök még tudatosabbak legyenek, a MÁV – a tizenéveseket és fiatal felnőtteket megcélozva – edukációs kampányt indított Ütközéspont néven. Az online is elérhető tartalomban egy elképzelt balesetnél kell kinyomoznunk, mi is történhetett a helyszínen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában