Frissen Fejérből

2021.06.26. 13:30

Újra személyesen tarthatott közgyűlést Fehérvár képviselő-testülete

Kettőszázötvenkettő nap kényszerszünetet követően, 2020 októbere után, pénteken ismét közgyűlést tarthatott a város képviselő-testülete.

Baráth Eszter

A grémium gyűlésezett – középen Cser-Palkovics András polgármester

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A közgyűlés előtt közmeghallgatást hirdettek, itt azonban nem érkezett kérdés. Az ülés elején egyperces néma főhajtással emlékeztek a járvány áldozataira és a közelmúltban elhunyt Horváth Miklósra. A polgármester tájékoztatta a jelenlévőket: az újraindítás hatékonyságának növelése érdekében Lehrner Zsolt alpolgármester eddigi feladatai mellett a kulturális területtel kapcsolatos teendőket is ellátja.

Mészáros Attila alpolgármester részletes beszámolót tartott a járványügyi védekezés során hozott döntésekről, melyet a város honlapján bárki megnézhet. Vargha Tamás országgyűlési képviselő a veszteségek számbavételét és a köszönetnyilvánítást emelte ki.

Márton Roland ellenzéki önkormányzati képviselő elmondta, nem tudják támogatni a veszélyhelyzetről szóló beszámolót. A Veszélyhelyzeti Kegyeleti Testületi Támogatással kapcsolatban javasolta, az árván, félárván maradt fiatalok nagykorúvá válásukig vagy felsőfokú tanulmányaik befejezéséig részesüljenek támogatásban.

A grémium gyűlésezett – középen Cser-Palkovics András polgármester
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A közgyűlés a Gyöngyvirág Óvoda vezetőjének ismét Béndek Gábornét; a Tolnai Úti Óvoda igazgatójának Oláhné Wágner Erikát választotta.

Bérelhető elektromos rollerek kerülnek Székesfehérvárra, amellyel kapcsolatban kérték a Belügyminisztériumot, alkosson jogszabályt azok használatáról.

Az ülés során kiírták a közbeszerzést a Zámolyi utca–Kiskút útja kerékpárútra, valamint közterület-elnevezésről és öt iskola vizesblokkjának felújításáról is döntöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában