Frissen Fejérből

2021.06.27. 16:00

Szent László: bátorság, hazafiasság és lovagiasság

A lövészkatonák védőszentjének tiszteletére a Magyar Honvédség 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred koszorúzási ünnepséget rendezett.

Szücs Zsuzska

Spányi Antal

Fotó: FMH-Archív

A díszőrök felállítási helyének elfoglalása, és a történelmi zászlók bevonulása után Kaposvári Zoltán László vezérőrnagy ünnepi beszéde következett. „Kortársai közül kiemelkedett, személyére és tevékenységére a szomszédos nemzetek tisztelettel tekintettek” – hangzott a méltatás.

„Szent László király beleírta magát minden korok magyarjának szívébe” – emelte ki Spányi Antal megyés püspök megemlékező beszédében, hozzátéve, Szent László példájára több száz év távlatából is szükségünk van.

A köszöntők után koszorúkat helyezett el az emlékmű talapzatán többek között Törő Gábor országgyűlési képviselő, Petrin László, a Kormányhivatal főigazgatója, Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Szabó-Bakos Györgyné, az 1. számú választókörzet önkormányzati képviselője; illetve a Székesfehérvári Egyházmegye, a Magyar Honvédség és Székesfehérvár helyőrségének személyi állománya nevében Spányi Antal megyés püspök, Kaposvári Zoltán László csoportfőnök és Vokla János ezredes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában