Frissen Fejérből

2021.06.03. 07:10

Önkénteseket vár a Napraforgók Háza

Ahogyan a napraforgó a fény felé fordul, úgy keresik ők is az őszinte szeretetet.

Tihanyi Tamás

Elfogadásra, gondoskodásra szorulnak mindannyian

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az Országos Szociális Intézményfenntartó Központ fenntartásában működő Napraforgók Háza a megyeszékhely talán legfiatalabb szociális intézménye, hiszen csupán néhány hónapja nyitotta meg kapuit a székesfehérvári Seregélyesi úton. Harminc férőhellyel feladatuk fogyatékos személyek személyes gondoskodást nyújtó nappali ellátása. Terápiás foglalkozásokat tartanak hat-nyolc fős csoportokban, mozgással, zenével, művészettel, mesével, testneveléssel. Szinte mindennap nagyokat sétálnak, kirándulnak is, amikor lehet.

Elfogadásra, gondoskodásra szorulnak mindannyian
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Napraforgók Háza főként enyhe és középsúlyos fogyatékkal élőket fogad, jelenleg 26 és 30 év közötti, Down-kóros és autista fiatalok vannak gondozottjaik között. Pfaff Gellért intézményvezető elmondta: önkéntesek jelentkezését várja, elsősorban olyan nyugdíjas pedagógusok, óvónők, gyógytornászok, masszőrök segítségére számít, akik nagy türelemmel vennének részt a foglalkozásokon, a közös kézimunkázásban, a beszélgetésekben. Most, hogy a koronavírus-járvány legutóbbi hulláma lecsengőben van, bízik abban, egyre többen döntenek úgy, hogy önkéntesként segítik a munkájukat. Mindenesetre minden dolgozó és gondozott megkapta már a védőoltást, azaz a náluk végzett tevékenység nem veszélyesebb ilyen szempontból, mint például részt venni a tömegközlekedésben. – Olyan el­látottakkal éljük mindennapjainkat, akikkel együtt örülünk és sírunk, elszorul a szívünk, amikor sok-sok nap után változás, egy kicsi fejlődés mutatkozik. Ezerszer mosolyodunk el naponta, mert olyan csodálatosak egytől egyig – mondja az intézményvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában