Frissen Fejérből

2021.06.14. 07:50

Műhelytitkokat leshettünk el Fehérváron

A kézművesség június 10-ei világnapja apropóján szombaton nyitott műhelyek várták az érdeklődőket.

Bokros Judit

Németh Orsiék kertjében volt a műhelyfoglalkozás, amelyen nyakékek készültek Fotó: Pesti Tamás

A fehérvári ékszerkészítő, Németh Orsolya és lánya, aki szintén Orsolya, workshopot is szervezett a Magyar Kézműves Szövetség országos kezdeményezéséhez kapcsolódva. Műhelyükbe előzetes bejelentkezés alapján várták az érdeklődőket, akik segítséggel elkészíthették saját ékszerüket.

Orsolya, aki alapító tagja a szövetségnek, elmondta: hasonló kezdeményezés eddig nem volt. Most elsősorban a pandémia miatt gondolták úgy, hogy fel kell rázni a kézműveseket, ezért valami újdonságot szerettek volna. Az elmúlt egy évben nem nagyon lehetett vásárokra járni, és elmaradtak a találkozások az emberekkel, akik értékelték volna a munkájukat.

Németh Orsiék kertjében volt a műhelyfoglalkozás, amelyen nyakékek készültek Fotó: Pesti Tamás

A június 12-i nyitott műhely kezdeményezéshez ki-ki a maga módján csatlakozhatott. Volt, aki kiállította a munkáit, más bemutatót tartott, s olyanok is voltak még, mint Orsi, aki foglalkozást szervezett. A résztvevők az alapoktól indulva alkothatták meg a nyakéküket alumíniumhuzalból, a kovácsolást, a fúrást, a forrasztást is kipróbálva. A workshop iránt volt érdeklődés, így Orsiék várhatóan a jövőben is terveznek hasonlókat.

 

Németh Orsiék kertjében volt a műhelyfoglalkozás, amelyen nyak­ékek készültek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában