Frissen Fejérből

2021.06.10. 16:00

Megkeresésre cselekedtek Pusztaszabolcson

Az évekkel ezelőtt megépített görpálya fejlesztése mellett döntött az önkormányzat.

Korondy Tamás

Bővül a görpályapark Pusztaszabolcson a fiatalok kérésére

Fotó: önkormányzat

Mint ismeretes, a Pusztaszabolcson még évekkel ezelőtt, pályázati pénzből megépült játszótér eredeti koncepciója szerint egy olyan közösségi teret kellett kialakítani, ahol kicsik és nagyok is jól „megférnek” egymás mellett. Fontos szempont volt, hogy mindenki megtalálja a korosztályának megfelelő eszközt. Akkor éppen ezért a kicsik számára egy kisebb játszóvárat is telepítettek rugós eszközökkel, homokozókkal, hintákkal és kisházakkal, a kamaszok pedig kipróbálhatták magukat a görpályán, a mászófalon, illetve a kéttornyos játszóváron. „A játékok strapabíró, vandálbiztos fém alapanyagból készültek, így hosszú távon biztosítják a gyerekek számára a közös játék élményét” – írta a gyártócég a megépítést követő értékelésében, akik egyébként hulladékgyűjtőket, padokat és piknikegységet is szállítottak a játszótér melletti felújított parkba.

Bővül a görpályapark Pusztaszabolcson a fiatalok kérésére
Fotó: önkormányzat

Zsuffa Erzsébet tájékoztatta a lakosságot, hogy döntött a képviselő-testület a görpályapark bővítése mellett.

– Városunk fiatalsága 23 fő aláírásával kérelmet nyújtott be számomra, mely szerint szeretnének egy új elemet a görpályaparkba. A kérést követően arra jutottam a testület támogatásával, hogy a játszótéren jelenleg is használatban van egy görpálya, amelynek kibővítésére ajánlatokat szereztem be. Az ajánlatok áttanulmányozása alapján egy használt, felújított Orange Ramp berendezést szereltetünk fel, 1 699 439 forint értékben. Időközben kiderült, hogy a meglevő görpályánknak nincs TÜV (műszaki forgalmi engedély) minősítése, ami egyébként kötelező lenne. A régi építmény elemeinek karbantartása, állagmegóvása az elmúlt években elmaradt, a betonfelület minősége veszélyes, nem felel meg a követelményeknek. A meglevő görpályát a TÜV előírásai szerint felújították a használtan vásárolt és felújíttatott elemekkel együtt. A teljes költség 5 212 513 Ft lett – olvasható a polgármesteri közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában