A látszat ellenére nem nappali

2021.06.02. 11:30

Meghitt és hangulatos buszmegálló vár az utazókra Fehérváron és Lovasberényben

A megye legalább két településén alakult varázslatos oázissá egy-egy buszmegálló. A Szedreskerti lakónegyedben és Lovasberényben is különleges atmoszférában várhatják a buszok érkezését.

Héjj Vivien

Különleges székesfehérvári buszmegálló – bárki átalakíthat egyet?

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Láttak már olyan buszmegálllót, amelynek ablakában éppen egy négylábú pihen? Nos, ha még nem, akkor mindenképp érdemes egy sétát tenni a Szedreskerti lakónegyed környékén. A Magyar Kétfarkú Kutyapárt kezdeményezésére alakult meghitté és otthonossá a szedreskerti buszmegálló. Hol vannak már a régi ócska palák? A szürkeségnek nyoma sincs, helyette idilli hangulatú nappaliban tartózkodhatnak azok, akik a menetrend szerinti járatokat várják. Ha a Ligetsor felől közelítünk, először egy ablakban pihenő kutyát pillanthatunk meg, közelebb lépve pedig már azt is látjuk, hogy a kandallóban tűz lobog, felette festmények, fotók díszítik a téglafalat. Mellette gramofon pihen a szekrény tetején, míg a felette lévő ablakban balatoni látkép tárul elénk. Ha nappali, nem hiányozhat a „füles” fotel és a könyvszekrény sem, így teljes az összkép. Az MKKP közlése szerint a tervezés és a kivitelezés mintegy egymillió forintból valósulhatott meg.

Különleges székesfehérvári buszmegálló – bárki átalakíthat egyet?
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Mint megtudtuk, a városgondnokság tulajdonában lévő buszmegállók átalakítása engedélyhez kötött, habár az előzetes egyeztetésre jelen esetben nem került sor.

– Nem kértek tőlünk engedélyt, de őszintén szólva nem csináltunk belőle különösebb problémát, a végeredmény jópofa, aranyos lett, de az ilyen akciókhoz alapvetően engedélyt kell kérni – fogalmazott Bozai István városgondnok.

Volt már olyan, hogy egy buszmegállóban otthon érezték magukat? Ha eddig még nem történt ilyen, most eljött az ideje! A képen ugyanis nem egy nappalit, hanem egy buszmegállót látnak.
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Lovasberény

Hasonlóan csodálatos eredményt hozott a lovasberényiek összefogása is. Immár több mint egy hete Tündérkertté alakult a falu egyik buszmegállója. Négy helyi lakos, Bokor Tímea, Böhm Erika, Kardos-Kovács Mónika és Fülöp-Weigler Bettina Anna keze munkáját dicséri a végeredmény. Mint megtudtuk, az inspiráció az online térből érkezett, a megvalósítás mindössze néhány órát és nyolc szorgos kezet igényelt. A visszajelzések szerencsére rendkívül pozitívak, a lakók szívesen töltik az idejüket a Tündérlaknak keresztelt buszmegállóban. Kényelmes fotel, olvasnivaló, pihepuha párnák, motivációs üzenetek és otthonos hangulat várja azokat, akik éppen buszra várnak, vagy egy kis kikapcsolódásra vágynak. Az alkotók a későbbi rongálásoktól sem tartanak. Fülöp-Weigler Bettina Anna úgy fogalmazott, ha az ember belerakja az energiát, és ezt a helyiek is látják, vigyázni fognak rá. Hozzátette, a közösségi oldal segítségével a buszmegálló története még Nyíregyházára is eljutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában