Frissen Fejérből

2021.06.21. 18:00

Két pályával gazdagodik Fehérvár

A kézilabda-utánpótlásnak is a bázisa lehet a Zentai Úti Általános Iskola területén épülő új kézilabdapálya, de az 500 ide járó iskolás számára is remek lehetőséget jelent majd. Nyolcmillió forintból készül a pálya, ősszel vehetik birtokba a diákok és a sportolók.

Héjj Vivien

Mészáros Attila, Kukucska Márta és Dienesné Fluck Györgyi jelentette be a jó hírt

Fotó: ÖKK

A Magyar Kézilabda-szövetség támogatásával, a Köfém SC-vel közös pályázati forrásból két kézilabdapályával gazdagodik a megyeszékhely. Ezek a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa mellett és a Zentai Úti Általános Iskola udvarán kapnak helyet.

– Ritka és egyedülálló, hogy egy város két ilyen pályát kap, komoly fejlesztés és lehetőség egyben. A beruházással 22×42 méteres, műanyag borítású, szabvány kézilabdapálya valósul meg két kapuval, a két rövidebb oldalán 5-5 méter magas labdafogó hálóval, illetve a pályán körben 1,1 méter magas oldalfallal, bejárattal. – fogalmazott Mészáros Attila alpolgármester, aki egyúttal köszönetet mondott Balássi Imre klubelnöknek, a klubnak és a szövetségnek a támogatásért.

Mészáros Attila, Kukucska Márta és Dienesné Fluck Györgyi jelentette be a jó hírt
Fotó: ÖKK

A Zentai udvarán a nyolcmillió forintos fejlesztésnek köszönhetően a régi aszfaltos pálya helyén ősszel az iskolások már új pályát vehetnek birtokba.

Kukucska Márta, az intézmény igazgatója elmondta, a projekt már két éve elindult, de a pandémia miatt a munkálatokat csak három hete tudták elkezdeni. Az iskolában több mint 500 gyerek használhatja majd az új pályát, illetve fontos lehetőség ez az U10-es és U12-es fiatal sportolók számára is. Jelenleg az Alba Regia SC tart labdás fejlesztő foglalkozásokat az első és második évfolyamos diákoknak tanórai keretek között, emellett a szakemberek délutáni edzéseket, sportköröket vezetnek az intézményben. A Zentai új pályája nemcsak a testnevelésórákon tesz majd jó szolgálatot, de bázisa lehet a kézilabda-utánpótlásnak is.

Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő is örömét fejezte ki, hogy megújul, megszépül az iskola udvara.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában