Frissen Fejérből

2021.06.03. 07:15

Főzőversennyel készül a pákozdi Kultúra Háza

Lassan mindenfelé újraindulnak a programok, élednek a közösségek Pákozdon is, bár mindent azért még nem lehet megtenni.

Tihanyi Tamás

Az udvari színpad a felújítás idején is várja vendégeit

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A helyi Kultúra Házában jelenleg felújítások folynak, a vizesblokk egy része már elkészült, de még nem végeztek a munkával a kivitelezők: ezért az intézmény június végéig zárva tart, de mégsem egészen. Janicska Judit kulturális szervező elmondta, hogy az udvarba, illetve az ott felállított színpadra bármikor szívesen várják a sportolni vágyókat.

Az udvari színpad a felújítás idején is várja vendégeit
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Korábban nagy sikernek bizonyult a Pákozdi Gasztro-feszt elnevezésű rendezvény, ez még idén is elmarad, helyette azonban június 26-án nyélbe ütnek a Kultúra Házának kertjében egy helyi főzőversenyt, amelyre már javában készülnek. Olyan helybéli csapatok jelentkezését várják, akik elsősorban pörköltkészítésben jeleskednek. De aznap nem csak főzni és falatozni lehet. Miközben a gyerekeket játszóház, póniló és mindenféle meglepetés várja, egész nap különféle programok váltják egymást a színpadon, ahol népi együttesek, bábosok, táncosok adják át egymásnak a helyet, majd estére a fröccsterasz mellett a felnőttek jelenlétére számít a helyben alakult Blues Henger Band együttes is.

A településen azonban nem csupán a Kultúra Házában szerveznek programokat, hiszen június 18-án belépődíjak nélkül rendeznek barokk koncertet az igényes zene kedvelőinek, a helyszín a római katolikus templom lesz. Már a következő, július hónapra vonatkozó tervek része a Magyar Rádió Énekkarának fellépése, valamint „Hozd a szatyrod” elnevezéssel egy kézművesfesztivál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában