Frissen Fejérből

2021.06.05. 07:15

Fekete aszfalt lesz a fehér út helyén a 81-es főúton

Megkezdődött a bekötőút felújítása. Várhatóan a nyári hónapokban el is készülnek vele a kivitelezők.

Palocsai Jenő

A nyári hónapokban zajlanak a munkálatok

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az összesen négy szakaszra osztott beruházás első két üteme zajlik jelenleg. Elsőként a móri úttól a tímári egyenesen át az első dombtetőig tartó 1,2 kilométeres, majd egy hosszabb, S kanyarral is bonyolított szakasz készül el, mely még fehér burkolattal van ellátva. Ennek felújítása teljes körű lesz, vízelvezetéssel, átereszekkel, hídfelújításokkal. A második szakasz is két részre bontott, az egyik egy rövidebb, egyenesebb, melyet a falu bevezető szakasza követ.

A Magyar falu program forrásából épül az út, a fent említett szakaszok bekerülési költsége hozzávetőlegesen 380 millió forint, ám mint azt a Fejér Megyei Hírlap megtudta, ez csak egy része a teljes beruházásnak. Egymilliárd forintba kerül az egész kivitelezés, s a pénz további kétharmada arra a hosszú szakaszra kell majd, amely Mór belterületétől tart egészen a most készülő nagyvelegi bekötőig. A 81-es főút felett átívelő felüljárótól indul majd a Velegi út aszfaltozása, át a vasúti átjárókon egészen a város határáig, majd onnan a velegi bekötőig.

A nyári hónapokban zajlanak a munkálatok
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Kosárszki József, Nagyveleg polgármestere elmondta, a bekötőúttal kapcsolatos munkálatok a nyári hónapokban zajlanak és várhatóan az iskolakezdés idejére készülnek el, amikor is a hivatalos átadót megtartják.

A 81-es főút és a szeptemberig elkészülő velegi bekötő közé ékelődő szakasz késő ősszel újul majd meg a tervek szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában