Frissen Fejérből

2021.06.22. 07:20

Etyeken is jártak a zarándokok

Rendhagyó „évnyitó” zarándoklattal indult szombaton a Magyar Zarándokút, mely idén érintette Etyeket is. A június 30-ig tartó zarándoklat a Szelidi-tónál ér majd véget.

FMH

Zólyomi Tamás etyeki polgármester vette át a stafétát

Fotó: Tessely Zoltán közösségi oldala

A szervezők az idei évben az érintett települések polgármestereit kérték fel zászlós zarándokoknak, és egyúttal megkérték őket, hogy a soron következő településig kísérjék, vezessék a zarándokok csoportját.

A zarándoklat második napján, azaz vasárnap, Biatorbágyról a szentmise után, Tarjáni István polgármester vezetésével indult a csapat Etyekre, ahol átvéve a stafétát, Zólyomi Tamás polgármester fogadta és kísérte tovább őket – számolt be a zarándoklat Fejér megyét is érintő részéről közösségi oldalán Tessely Zoltán, a körzet országgyűlési képviselője, aki békés lelki elcsendesedést kívánt a zarándoklat minden résztvevőjének.

Zólyomi Tamás etyeki polgármester vette át a stafétát
Fotó: Tessely Zoltán közösségi oldala

Az út egyébként egészen június harmincadikáig tart, felváltva gyalogos és kerékpáros formában folytatódik.

A Magyar Zarándokút hazai szent helyeket érintve halad északról déli irányba. Az idei „túrán” június 25-én érkeznek a zarándokok Mária­gyűdre, a Mária-kegyhelyre. Onnan haladnak aztán tovább a Szeli­di-tó és Kalocsa irányába.

A Magyar Zarándokút érinti mindhárom történelmi zarándokutat. Haladhatunk rajta Jeruzsálem felé, Róma irányába és Santiago de Compostelába az arles-i caminon is. Az útvonal hosszának fele hegyvidék, fele sík terep.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában